Bekijk het origineel

Prinses Margriet naar begrafenis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prinses Margriet naar begrafenis

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Prinses Margriet zal zaterdag in Londen de begrafenisiechtigheid voor prinses Diana bijwonen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren meegededd.

De prinses heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Volgens hoofddirecteur E. Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst ligt er een relatie tussen Margriet en Diana in het charitatieve vlak. Beide prinsessen waren bijvoorbeeld betrokken bij het Rode Kruis. Prinses Margriet bekleedt nog steeds een hoge functie bij het Rode Kruis: ze is voorzitter van de “standing commission”, het beleidsbepalende en hoogste bestuursorgaan van het Internationale Rode Kruis. Diana voerde actie tegen landmijnen in het kader van de “British crusade against landmines”.

Het uitnodigingenbeleid van Buckingham Palace en Diana’s familie is afgestemd op de persoonlijke wens van de overledene dat de plechtigheid vooral voor mensen is met wie zij persoonlijke contacten heeft onderhouden.

Alleen goede hejcenden

De koninklijke families van België, Zweden, Noorwegen en Denemarken gaan daarom niet. De Belgische koninklijke familie zei gisteren in een reactie „diep ontroerd” te zijn door het overlijden van Lady Di. Zij liet weten „de wens van de familie Spencer te respecteren om alleen goede bekenden van Diana aanwezig te laten zijn”.

Of er nog meer Nederlanders persoonlijk voor de begrafenis zijn uitgenodigd, kon Buckingham Palace vanmorgen niet zetten. „De lijst van geïnviteerden is nog steeds niet compleet. Dat wordt misschien wel morgen”.

Gezien het uitnodigigenteleid wordt uit Nederland geen verdere officiële delegatie verwacht, aldus de Britse ambassade. De prinses heeft voor zover bekend Nederland ook nooit bezocht.

Moeder Teresa zal niet aanwezig zijn bij de begrafenisplechtigheid voor prinses Diana, zaterdag in Westminster Abbey in Londen. Haar gezondheidstoestand is niet goed genoeg om naar Londen te kunnen afreizen.

Moeder Teresa was samen met Sonia Ghandi, de weduwe van de vroegere premier Rajiv Ghandi, officieel uitgenodigd door Buckingham Palace. Of Ghandi naar Londen komt, is nog niet bekend.

De zondag overleden prinses Diana bracht in 1992 een bezoek aan Moeder Teresa en haar organisatie Missionarissen van de Naastenliefde in Calcutta. Aansluitend besloot Diana tot financiële ondersteuning van een aantal projecten van de zusters.

Zie ook pag. 7 en 15.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Prinses Margriet naar begrafenis

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken