Bekijk het origineel

REGIO OOST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO OOST

3 minuten leestijd

Verkrachting

EDE - De afdeling jeugd- en zedenzaken van de politie West-Veluwe Vallei heeft een 42-jarige Edenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting van een 38jarige vrouw uit Ede.

Patat met

ENTER - Morgenmiddag om twee uur wordt het nieuwste boek van de Twentse schrijver Gerrit Kraa gepresenteerd bij boekhandel Waanders in Enter. “Patat met, en andere verhalen Voor jongeren”, zo luidt de titel.

Woningzoekenden

ERMELO - Woningzoekenden in Ermelo moeten zich zelf aanmelden bij de gemeente Harderwijk om ook daar in aanmerking te komen voor een huis. Nu de vraag zo groot is -Ermelo telt rond de 1500 woningzoekenden en mag slechts een handjevol woningen per jaar bouwenwil de “gemeente Ermelo daar nog eens de aandacht op vestigen.

AfvalstofFenheffing

ERMELO - Adviesbureau P & E uit Zeist houdt in opdracht van de gemeente Ermelo een schriftelijke enquête onder een kwart van de huishoudens in Ermelo over de vraag of mensen moeten betalen voor de hoeveelheid huishoudelijk afval die ze aanbieden. Uitgangspunt is dat de kosten voor het verwerken van afval rechtvaardiger verdeeld worden.

Politiechef

GAMEREN - De nieuwe politiechef in de Bommelerwaard, M. Strijbosch, is dinsdag geïnstalleerd. De plechtigheid had’ plaats in het dorpshuis van Gameren.

Geen kanker

KAMPEN - Uit een onderzoek van de GGD is gebleken dat de blootstelling aan asbest van leerlingen en leerkrachten van de faculteit drama van de Constantijn Huygensschool in Kampen tijdens hun verblijf in het voormalige City-Theater niet heeft geleid tot een verhoogde kans op long- of longvlieskanker. De gemeente Kampen heeft het pand vorig jafir aangekocht om het voor sloop te behoeden. Het was bekend dat er asbest verwerkt was in het gebouw, maar dat het mogelijk ernstige risico’s met zich mee zou brengen, was niet bekend.

Opgeheven

KAMPEN - De commissie medische zorgvoorzieningen Kampen heeft zich aan de vooravond van het slaan van de eerste paal voor de polikliniek opgeheven. De commissie hield zich onder andere bezig met de komst van een zorgvoorziening in Kampen en de afwikkeling van de zaken met betrekking tot het drie jaar geleden gesloten stadsziekenhuis.

Inbraakbeveiliging

RIJSSEN - De christelijke woningbouwvereniging De Goede Woning heeft gisteren de honderdste woning van een inbraakbeveiligingspakket voorzien. De feestelijke gebeurtenis had plaats bij de familie Nijland aan de Rembrandt van Rijnstraat.

Vrijgelaten

De politie heeft de drie verdachten van een steekpartij op het Kieftveen in Voorthuizen in vrijheid gesteld. Bij de vechtpartij zijn mensen verwond. De verdachten hebben over hun aandeel verklaringen afgelegd.

Schoolgebouw

ZWOLLE - De gemeente Zwolle gaat een voormalig schoolgebouw aan de Grote Baan in haar gemeente verkopen aan de stichting Huisvesting Gereformeerde Organisatie in Nieuwleusen. Eerdere onderhandelingen in 1981/1982 over de aankoop van het gebouw door de stichting liepen op niets uit door het uitblijven van toestemming van het toenmalige ministerie van onderwijs en wetenschappen. De stichting wil diverse gereformeerde organisaties in het pand onderbrengen.

Woonvoorziening

ZWOLLE - Het college van Zwolle stelt de raad voor een perceel bouwterrein aan de Erasmuslaan in Berkum te verkopen aan de stichting ASVZ Overijssel voor de bouw van een woonvoorziening met activiteitencentrum voor gehandicapten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO OOST

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken