Bekijk het origineel

Delft heeft weer burgemeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Delft heeft weer burgemeester

1 minuut leestijd

DELFT - Het burgemeesterloze tijdperk voor Delft is voorbij. In een buitengewone vergadering van de gemeenteraad werd mr. H. M C. M van Oorschot gisteren geïnstalleerd als burgemeester van de prinsenstad.

Van Oorschot, sinds 1993 gemeentesecretaris van Tilburg en lid van D66, volgt mr. H. V. van Walsum (PvdA) op die op 1 juli na twaalf jaar opstapte in verband met zijn pensionering. Een groot aantal genodigden woonde de vergadering in het stadhuis bij, waaronder diverse burgemeesters uit buurgemeenten.

Ook J. Stekelenburg, kersvers PvdAburgemeester van Tilburg en mede oor zaak van het feit dat Delft nu een D66’er als eerste burger heeft, was van de partij.

Loco-burgemeester B. J. Boelens, die de afgelopen maanden de honneurs in Delft waarnam, droeg de ambtsketen en voorzittershamer over aan Van Oorschot. Dat deed hij na het uitspreken van de wens „dat u en uw gezin zich spoedig thuis zult voelen”. Hij benadrukte de extra dimensie die een burgemeester aan een stadbestuur kan geven.

De nieuwe burgemeester noemde als zijn belangrijkste drijfveer om dit ambt te ambiëren zijn zorg om de democratie. „Sinds de val van het ijzeren gordijn is de democratie kwetsbaar”, zo merkte hij op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Delft heeft weer burgemeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken