Bekijk het origineel

De boom waarvan ik droom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De boom waarvan ik droom

2 minuten leestijd

„Dit is de wieg van Rozemarijn. / Toen zij kwam was het huis te klein, / ons oude huis bij de kromme boom / waar ik van droom, wanneer ik droom”. I mme Dros en Har r y Geelen maakt en dit keer een stapelrijmprentenboek. Er worden steeds nieuwe zinnen toegevoegd en de rest wordt herhaal d. Halverwege denk j e: Ja, nou weet ik het wel, tot j e merkt dat het ritine van het verhaal als een liedje in j e hoofd blijft hangen. En van liedjes word j e vrolijk.

Het hartverwarmende verhaal vertelt hoe een jongetje de verhuizing verwerkt van het huis bij de kromme boom, naar het huis waar zijn oma gewoond heeft. „Dit is het huis dat van oma was, / ik kan het dromen al woon ik er pas. / Ik speel op het dijkje langs de rivier. Toen oma leefde woonde ze hier, / Mijn eendje kwam bij haar vandaan”.

Vertederend

Het jongetje heeft zijn gele eendje in het bad van het huis bij de kromme boom laten liggen. Het bad was nat, zegt hij en daarom kon het bad niet meeverhuizen. Hij kan het eendje maar niet vergeten. Eigenlijk komt het allemaal door zijn zusje. Omdat zij kwam, werd het huis te klein. Dus steekt hij zijn tong uit naar de wieg.

Voor kinderen een heel herkenbaar verhaal, met een goede afloop. Op een dag komt de postbode het eendje brengen en dan heeft hij toch opeens een heel lief zusje. Het jongetje wil haar zelfs wel de fles geven. „Kijk, dit zijn haar teentjes en dat de mijne”. En op de allerlaatste bladzijde: „En dit is mijn eendje!”

De tekeningen van Harry Geelen zijn, zoals we van hem gewend zijn, vertederend en origineel. Veel warme kleuren en een schijnbaar nonchalante stijl. Dat levert vast veel spontane reacties op bij kinderen.

N.a.v. “Dit is het huis bij de kromme boom”, door Imme Dros en getekend door Harry Geelen; uitg. Querido, Amsterdam/Antwerpen, 1997; gebonden; ISBN 90 214 6044 0; ƒ 25,00.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

De boom waarvan ik droom

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken