Bekijk het origineel

REGIO WEST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO WEST

3 minuten leestijd

Begraafplaats

ALPHEN A/D RIJN - De begraafplaats aan de Verlengde Aarkade in Alphen moet meer het karakter van een begraafpark krijgen. Dat is een van de voorstellen van de gemeente om de begraafplaats wat toegankelijker te maken. Ook zal er mogelijk een crematorium gevestigd worden. Aan verschillende begrafenisondernemers en kerkelijke groeperingen is gevraagd voorstellen te doen.

Jongeren en politiek

ALPHEN A/D RIJN - Negentig jongeren uit het middelbaar onderwijs in Alphen aan den Rijn hebben zich gisteren beziggehouden met politiek. De jongeren moesten aan de hand van het thema “Jongeren aan zet” nagaan op welke manier het jongerenbeleid in Alphen beter gestalte kan krijgen. Voor een project in dit kader is een bedrag van 2500 gulden beschikbaar gesteld.

Kandidaten

ALPHEN A/D RIJN - Op de advieslijst van het CDA in Alphen aan den Rijn komen bij de eerste tien plaatsen zes nieuwe kandidaten voor. Vier van de huidige zeven CDA-raadsleden raadsleden staan bij de eerste vijf genoteerd.

Geweld

CAPELLE A/D IJSSEL - De afgelopen weekwisseling hebben verschillende gewelddadigheden plaatsgevonden in Capelle. Raadslid M. Zwaans (D66) heeft mede daardoor gisteren het college van B en W gevraagd waarom niet is deelgenomen aan de landelijke actie van 19 september: een minuut stilte naar aanleiding van de dood van Meindert Tjoelker.

Kunstijsbaan

CAPELLE A/D IJSSEL - De toekomstige kunstijsbaan in Capelle wordt toch ontsloten via de Bermweg. Een motie van de PvdA-fractie om de ontsluiting van de ijsbaan via de Burgermeester Van Beresteijnlaan te laten verlopen kreeg gisteravond geen meerderheid in de raad. De motie wilde de verkeersoverlast voor de bewoners van de Bermweg beperken.

Lastenvermindering

NIEUWERKERK A/D IJSSEL Een restitutie van 25 gulden aan de Nieuwerkerkse huishoudens is geen goede optie, omdat dit voor de gemeente te hoge kosten met zich meebrengt. Dit schrijft het CDA in een conceptamendement waarin het er voor pleit volgend jaar de afvalstoffenheffing met 30 gulden te verlagen tot 175 per huishouden.

Faxdief

ROTTERDAM - Een 39-jarige Rotterdammer die een faxapparaat uit een woning aan de Laanzichtstraat had gestolen, werd zondagavond op de Goudse Rijweg aangereden door een personenauto. De verdachte stak de straat over en werd geschept door een auto. De Rotterdammer werd ingesloten.

Bedreigd

ROTTERDAM - Een 46-jarige Rotterdammer werd gistermorgen aan de Kribbinge aangesproken door een inzittende van een personenauto en bedreigd met een vuurwapen. De hevig geschrokken man moest zijn geld afgeven. De wagen ging er daarna vandoor.

Ernstig gewond (I)

ROTTERDAM - Een 26-jarige man uit Rhoon is gistermiddag bij een bedrijf aan de Marco Polostraat ernstig gewond geraakt toen hij een doos met daarin schokbrekers van 800 kilo boven op zijn hoofd kreeg. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het Dijkzigtziekenhuis gebracht.

Meegesleurd

SCHIEDAM - Een 84-jarige Schiedammer is gistermiddag op wonderlijke wijze aan de dood ontsnapt toen hij werd meegesleurd door een vrachtwagen. Wat lichte schade aan zijn colbertje was het enige dat de man aan het ongeval heeft overgehouden.

Ernstig gewond (II)

SCHIEDAM - Bij een ongeval op de kermis aan het Broersvest is zondagmiddag een 16-jarige jongen uit Cuyk ernstig gewond geraaïkt. De jongen viel van zes meter hoogte uit een gondel en kwam op zijn hoofd op straat terecht. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO WEST

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken