Bekijk het origineel

Grolsch komt met concurrent voor Lingen s Blond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grolsch komt met concurrent voor Lingen s Blond

2 minuten leestijd

ENSCHEDE (ANP) - Grolsch komt begin volgend jaar met een laag-alcoholisch bier dat moet concurreren met Lingen’s Blond van Heineken. Het bier gaat Grolsch 2.5 heten en krijgt een alcoholpercentage van 2,5 procent.

Grolsch verhuh niet dat de brouwer verlekkerd kijkt naar het succes van Lingen’s Blond. „Die dingen spelen altijd mee. Natuurlijk weten brouwers van elkaar precies welke producten succesvol zijn”, aldus een woordvoerder.

De teruggang van alcoholvrij bier zou eveneens ruimte kunnen scheppen voor laag-alcohohsch bier. Het marktaandeel van alcoholvrij is teruggelopen van 8 procent begin jaren negentig tot iets meer dan 3 procent vorig jaar.

Bavaria, absolute marktleider in het segment voor alcoholvrij, koestert ook plannen voor laag-alcoholisch bier voor de Nederlandse markt. Het bedrijf produceert naar eigen zeggen al „enkele jaren” een dergelijk bier voor de buitenlandse markt. Die brengt het op de markt in vaten, onder de naam Bavaria 2,5. „Maar we hebben ook plannen voor flesjes bier in de supermarkten in Nederland”, aldus een woordvoerster van de Brabantse familieondememing.

Heineken zegt niet bang te zijn voor de plannen van Grolsch. „Onze campagne rond Lingen’s Blond wordt hogelijk gewaardeerd, met name de reclames”, aldus een woordvoerder van Heineken Nederland. „We zijn er langzamerhand aan gewend dat innovatie wordt gekopieerd. Heineken was de eerste met laag-alcoholisch bier”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 november 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Grolsch komt met concurrent voor Lingen s Blond

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 november 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken