Bekijk het origineel

Wereldwiijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wereldwiijd

3 minuten leestijd

Britse au pair

BOSTON (AP) - De au pair Louise Woodward, die in de VS werd veroordeeld wegens dood door schuld, zal bij de rechter geen verzoek indienen om Kerstmis te mogen doorbrengen bij haar familie in het Engelse Elton, hebben haar advocaten bekendgemaakt. De rechtbank in Cambridge in de staat Massachusetts heeft het paspoort van Woodward ingenomen. Zij krijgt dat niet terug zolang de beroepszaken lopen die het openbaar ministerie en de advocaten van Woodward hebben ingediend.

Gestolen Rembrandts

BOSTON (AP) - De verfschilfers en foto’s van twee Rembrandts die in maart 1990 uit een Amerikaans museum zijn gestolen, zijn nep, zo hebben de museumdirectie in Boston en de Amerikaanse justitie donderdag gezegd. De schilfers werden in oktober aan de FBI gegeven door de krant Boston Herald, die ze zou hebben gekregen als bewijs dat er een reëel aanbod was om de schilderijen terug te brengen. Op 18 mei 1990 werden twaalf schilderijen gestolen uit het museum Isabella Stewart Gardner.

Suharto vermoeid

JAKARTA (AP) - De Indonesische president Suharto heeft gisteren enkele afspraken en een reis naar Iran afgezegd om bij te komen van de vermoeienissen van een trip die hem vorige week naar Canada, Zuid-Afrika en Saudi-Arabië voerde. Artsen hebben de 76-jarige president, die al 32 jaar aan de macht is en volgend jaar voor een nieuwe termijn van vijf jaar gekozen wil worden, aangeraden ten minste tien dagen rust te nemen, aldus minister Murdiono van het secretariaat van staat, dat het werkschema van de president coördineert.

2400 jaar cel

PRETORIA (AP) - De 33-jarige Zuid-Afrikaan Moses Sithole, die was beschuldigd van 38 moorden, 40 verkrachtingen en zes overvallen, is vrijdag door een rechtbank in Pretoria veroordeeld tot 2410 jaar cel. Rechter David Curlewis bepaalde dat Sithole vijftig jaar moet zitten voor iedere moord, twaalf jaar voor iedere verkrachting en nog eens vijf jaar voor elke overval. Pas na 950 jaar zou Sithole zijn eerste aanvraag voor vervroegde vrijlating mogen indienen.

Sneeuwval

MADRID (AP) - Honderden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs in de zuidelijke helft van Spanje hebben de nacht van donderdag op vrijdag noodgedwongen in hun voertuig doorgebracht omdat wegen door hevige sneeuwval onbegaanbaar waren geworden. Volgens het ministerie van verkeer waren in Midden- en Zuid-Spanje op verscheidene snelwegen verkeersopstoppingen ontstaan. Wegwerkers probeerden de wegen begaanbaar te maken door zand te strooien.

Ruil

BEIROET (AP) - De Russische onderminister van buitenlandse zaken, Viktor Posoewaljoek, heeft gisteren met sjeik Hassan Nasrallah, leider van de door Iran gesteunde Libanese Hezbollah-beweging, gesproken over een ruil van in Israël gevangen gehouden Libanezen voor de stoffelijke resten van een in Libanon gedode Israëlische militair. Posoewaljoek zei dat hij met Nasrallah ook had gesproken over het vastgelopen Arabisch-Israëlische vredesproces.

Bezoek McAleese

BELFAST (AP) - De nieuwe Ierse president Mary McAleese heeft gisteren een eerste officieel bezoek gebracht aan Noord-Ierland, de Britse provincie waar ze zelf is geboren en opgegroeid. McAleese bezocht haar voormahge school in Belfast. In het schoolgebouw werd ze opgewacht door Gerry Adams, de leider van Sinn Fein, de met de IRA gelieerde politieke partij. McAleeses voorgangster, Mary Robinson, bezocht Belfast in 1993. Tot woede van de protestanten schudde zij Adams toen de hand.

Desinformatie

JERUZALEM (AP) - Desinformatie over de bedoelingen van Damascus, waardoor Israël verleden jaar aan de rand van een oorlog met Syrië had kunnen belanden en die in ieder geval tot gevolg had dat het vredesoverleg op niets uitliep, was afkomstig van een Mossad-agent, die zich waarschijnlijk liet leiden door extreem rechts gedachtegoed, is gisteren in de Israëlische pers gesuggereerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 december 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Wereldwiijd

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 december 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken