Bekijk het origineel

Oppositie Israël wil rol Sarah vastleggen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oppositie Israël wil rol Sarah vastleggen

2 minuten leestijd

JERUZALEM (AP) - De Israëlische oppositie en een overheidscommissie willen dat de rol van de premiersvrouw wordt vastgelegd in een wet.

Vorige week verschenen er berichten in de krant dat Sarah Netanjahoe, de vrouw van de huidige premier, op kosten van de staat een kantoor heeft en personeel in dienst heeft.

Parlementslid Ofir Pines van de Arbeiderspartij diende gisteren een wetsvoorstel in om een vast budget uit te trekken voor de openbare activiteiten van de premiersvrouw.

De Israëlische krant Jediot Achronot schreef dat. Netanjahoe heeft het dagblad mmiddels beticht van smaad.

Volgens het bericht, dat later werd bevestigd door een aantal voormalige werknemers van Sarah Netanjahoe, had ze lijfwachten opgedragen het eten dat haar kinderen hadden gemorst op te ruimen, had ze schoenen naar haar huishoudster gegooid en gedreigd de politie op haar man af te sturen.

De krant schreef verder dat de first lady een eigen suite heeft in het kantoor van haar man en beschikt over twee secretaressen, een chauffeur en een media-adviseur.

Slechte invloed

Sarah Netanjahoe heeft al vaker kritiek gekregen van de media. Uit een telefonische enquête onder 500 Israëliërs blijkt dat 60 procent van de bevolking vindt dat ze een slechte invloed heeft op haar man.

Van de ondervraagden denkt 31 procent dat ze geen enkele invloed heeft en 9 procent vindt dat ze Benjamin Netanjahoe positief beïnvloedt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Oppositie Israël wil rol Sarah vastleggen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken