Bekijk het origineel

Ambtenaren in 80 dagen jurist

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ambtenaren in 80 dagen jurist

1 minuut leestijd

LEIDEN (ANP) - Ambtenaren van de Belastingdienst kunnen aan de Rijksuniversiteit Leiden binnen tachtig dagen jurist worden. Het gaat om ambtenaren die een driejarige controleursopleiding bij de Belastingdienst hebben gevolgd en nu hogerop willen.

Volgens een woordvoerder van de universiteit is de eerste lichting van circa dertig belastingambtenaren afgelopen week begonnen met de verkorte opleiding. Ze kunnen in tegenstelling tot reguliere studenten al na twee jaar de titel "meester in de rechten" verwerven.

Het is de bedoeling dat de ambtenaren gedurende twee jaar iedere maandag colleges volgen. Omdat ze al veel voorkennis en ervaring hebben, kunnen ze volgens de universiteit sneller de opleiding tot fiscaal jurist doorlopen dan gewone studenten.

"Het lijkt op het systeem van vrijstellingen die bepaalde opleidingen geven. Maar de ambtenaren moeten naast die tachtig dagen ook echt nog het nodige aan zelfwerkzaamheid doen", aldus de zegsman van de universiteit.

De spoedcursus kost de belastingambtenaren 27.000 gulden. Het ministerie van financiën betaalt driekwart van dat bedrag, mits de cursisten trouw hun colleges volgen en de tentamens halen.

Met hun titel zijn de belastingcontroleurs in staat om promotie te maken tot inspecteur. De Belastingdienst verwacht komend jaar tussen de vijftig en honderd vacatures voor belastinginspecteurs. De nieuw opgeleide ambtenaren kunnen in de toekomst die vacatures opvullen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ambtenaren in 80 dagen jurist

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken