Bekijk het origineel

Gewonden en doden bij reeks vechtpartijen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gewonden en doden bij reeks vechtpartijen

Muzikant overlijdt tussen reisgenoten

4 minuten leestijd

AMSTERDAM - Bij een schietpartij in een loods in Amsterdam-West zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee Italiaanse mannen om het leven gekomen. De politie heeft twee mannen en een vrouw gearresteerd. Een nacht eerder bloedde een man dood aan de verwondingen die hij kort ervoor opliep bij een steekpartij in Amsterdam. Ook in enkele andere plaatsen werd flink gevochten.

Een van de arrestanten van de schietpartij in Amsterdam-West, een 47-jarige man uit die plaats, ligt met een schotwond in zijn buik in het ziekenhuis. Hij werd bij het Vondelpark aangehouden en heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de schietpartij. Bij een huiszoeking in zijn woning trof de politie wapens aan.

De twee andere verdachten, een Italiaanse man en vrouw, werden opgepakt in een hotel in het centrum van de stad. Zij worden nog verhoord. De politie vermoedt dat er drugs in het spel waren. Over de precieze toedracht van de schietpartij en over de identiteit van de slachtoffers en de verdachten is nog niets bekend.

Doodgebloed

Een 24-jarige man uit het Friese plaatsje Moddergat overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in een passagiersbus aan de verwondingen die hij kort ervoor had opgelopen bij een steekpartij in Amsterdam. De politie heeft een Amsterdammer aangehouden die heeft bekend de Fries met een mes te hebben gestoken.

Het slachtoffer was gitarist in een groep die met andere amateurmuzikanten had opgetreden in de Van Hallstraat in Amsterdam. De man overleed in de bus naar huis. Geen enkele medereiziger had daarvan iets gemerkt.

Toen de muzikanten rond twee uur 's nachts wilden vertrekken, kregen ze buiten ruzie met enkele bezoekers, maar die werd snel gesust. Daarop vertrok het gezelschap naar Friesland. De medepassagiers in de bus bemerkten dat het slachtoffer nogal stil was, maar dachten dat hij lag te slapen. Toen hij wel erg stil bleef, stelde iemand vast dat hij geen polsslag meer had.

Mishandeld

In dezelfde nacht werd een 21-jarige inwoner uit Landgraaf zonder duidelijke reden zwaar mishandeld door twee nog onbekende mannen. Het slachtoffer ligt met ernstig oogletsel in het ziekenhuis.

Toen het slachtoffer met een vriend voor een café in zijn woonplaats stond, stopte een auto met daarin twee mannen. Na wat duw- en trekwerk begonnen zij met een lang voorwerp op hem in te slaan. De vriend wist uiteindelijk tussenbeide te komen en daarmee erger te voorkomen. De twee mishandelaars sloegen op de vlucht. De politie is bezig met onderzoek.

Gisterochtend vroeg heeft een nog onbekende man in een discotheek in het centrum van Amsterdam vier mensen van 16 tot 23 jaar neergestoken. Zij zijn in het ziekenhuis opgenomen. De dader is nog voortvluchtig. De toedracht van de steekpartij is nog niet duidelijk. De politie vermoedt dat er sprake was van een ruzie.

Twee politieagenten konden zich zaterdagnacht ternauwernood in veiligheid brengen toen een 47-jarige Angolees op de Melis Stokelaan in Den Haag de twee bedreigde met een mes. De man lag voor zijn woning op straat toen de twee agenten hem aantroffen. Hij was slecht aanspreekbaar maar toen de agenten hem probeerden in zijn woning te krijgen probeerde hij plotseling hun pistolen af te pakken. Vervolgens liep de man naar de keuken, waar hij dreigde de twee met een 25 centimeter lang mes neer te steken.

Softdrugs

Drie inwoners van Oisterwijk, twee mannen en een vrouw, werden zaterdagavond het slachtoffer van een gewapende overval. Het drietal, dat zich bevond in de flatwoning van een van hen, werd door drie nog onbekende mannen overmeesterd en vastgebonden. De daders hadden het kennelijk voorzien op verdovende middelen, want na de vondst van een hoeveelheid softdrugs en een nog onbekend geldbedrag verdwenen ze. Volgens de politie gaat het om een ripdeal.

Een 31-jarige inwoner van Terneuzen werd zaterdagavond zo erg mishandeld dat hij zwaargewond opgenomen moest worden in het academisch ziekenhuis van Gent. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart waaraan een team van veertien rechercheurs deelneemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gewonden en doden bij reeks vechtpartijen

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken