Bekijk het origineel

Europese kritiek op Rusland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Europese kritiek op Rusland

1 minuut leestijd

BRUSSEL - De Russische minister van buitenlandse zaken, Jevgeni Primakov, werd gisteren in Brussel bestookt met kritiek van zijn Europese collega's naar aanleiding van een aantal handelsproblemen tussen de Europese Unie (EU) en Rusland.

Primakov was naar de Belgisch-Europese hoofdstad gekomen voor het eerste formele overleg in het kader van het Europees-Russische partnerschapsverdrag, dat in december vorig jaar van kracht werd. Moskou werpt handelsbarrières op, zoals een extra belasting op de distributie van buitenlandse alcohol tot 30 procent. Verder wil Rusland de Europese tapijtimport drastisch beperken, waardoor vooral de Belgen gedupeerd zouden worden. Ook de overvliegrechten over Siberië zijn de EU een doorn in het oog. Jaarlijks moeten de Europese luchtvaartmaatschappijen 250 miljoen dollar op tafel leggen om over Siberië te mogen vliegen. Met dat geld wordt de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot gesubsidieerd. De Unie beschouwt dat als oneerlijke concurrentie.

Zolang deze kwesties niet geregeld zijn, hoeft Moskou niet te rekenen op Europese steun voor het Russische lidmaatschap van de Wereldhandelsorganis atie (WTO).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Europese kritiek op Rusland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken