Bekijk het origineel

Albert Heijn op de biologische toer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Albert Heijn op de biologische toer

1 minuut leestijd

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn verkoopt vanaf gisteren biologische producten onder een eigen logo. De marktleider in de supermarktbranche brengt onder het merk AH Biologisch het verantwoorde voedsel voorlopig in ongeveer 450 van zijn 650 vestigingen. "De klant vraagt erom", motiveert AH deze stap.

Het huismerklogo staat op de volgende producten: twee soorten biologisch volkorenbrood, eieren, sinaasappelsap en appelsap. Later volgen nog wijn, koffie, thee, azijn, jam, speculaas en kip. Een woordvoerder van AH verwacht dat die lekkernijen "over enkele weken" in de meeste winkels beschikbaar zullen zijn.

Albert Heijn was jaren geleden al de eerste supermarktketen die biologische producten in haar assortiment opnam. De in 1990 geïntroduceerde eco-aardappel en de twee jaar geleden gepresenteerde zuivel ("de groene koe") bleken beide aan te slaan. Alle biologische voedingsmiddelen zijn voorzien van een EKO-keurmerk. Dat garandeert productie zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Biologica, de brancheorganisatie voor biologische landbouw en handel, is blij met de stap van Albert Heijn. Biologische boeren krijgen een grotere en vastere afzetmarkt, terwijl de consument op meer plaatsen terechtkan. Volgens cijfers van Biologica steeg in het afgelopen jaar de omzet van biologisch geteelde groente met 40 procent, terwijl de verkoop van biozuivel verdubbelde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Albert Heijn op de biologische toer

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken