Bekijk het origineel

Price Waterhouse neemt geen belang in Origin

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Price Waterhouse neemt geen belang in Origin

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Price Waterhouse ziet af van een belang in Origin, de kwakkelende automatiseringsdochter van Philips.

De reden voor het mislukken van de besprekingen houden de twee bedrijven binnenskamers. "We hebben afspraken gemaakt over vertrouwelijkheid", aldus een woordvoerder van Price Waterhouse, een groot advies- en accountantsconcern.

Philips maakte in oktober vorig jaar bekend dat Price Waterhouse een minderheidsbelang in Origin zou nemen. Naar verluidt had Philips toen al gesprekken gevoerd met andere mogelijke belangstellenden, die echter allemaal terugschrokken voor deelname in Origin.

De automatiseringsdochter van Philips heeft geen beste reputatie. De onderneming dook in 1996 flink in de verliezen, terwijl andere automatiseerders gouden tijden beleefden. Vorig jaar wist Origin wel een kleine winst te boeken, maar de omvang daarvan werd niet bekendgemaakt. De omzet steeg vorig jaar met 21 procent tot boven de 3 miljard.

Het afketsen van de besprekingen met Price Waterhouse komt niet meer als een verrassing. Het advies- en accountantsconcern dacht oorspronkelijk al voor eind 1997 met Philips een akkoord te kunnen bereiken. Origin en Price Waterhouse willen wel doorgaan met de strategische samenwerking, die nu een jaar van kracht is.

Het is nu de taak van Robert Pickering om Origin op te stoten in de vaart der volkeren. Hij werd gisteren benoemd tot nieuwe topman. Zijn voorganger, Tom Butler, was al in augustus met ruzie vertrokken.

Butler stond slechts negen maanden aan het roer van Origin. Zijn voorganger Geoffrey Carroll kon al na vijf maanden vertrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Price Waterhouse neemt geen belang in Origin

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken