Bekijk het origineel

Huishoudwater

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Huishoudwater

3 minuten leestijd

DOETINCHEM - Mevrouw Jacobs, gedeputeerde voor milieu van de provincie Gelderland, en wethouder Keukenkamp van Doetinchem hebben vandaag de eerste woning met een huishoudwatersysteem opgeleverd. Het is het eerste project in Nederland waarbij een waterbedrijf op grote schaal en structureel kwalitatief goed huishoudwater levert aan zijn klanten. De woning staat in de wijk Dichteren in Doetinchem.

Asbestwegen

ENSCHEDE - Het ministerie van VROM stelt een miljoen gulden beschikbaar voor de sanering van asbesthoudende wegen in Twente. De subsidie is bedoeld voor wegen en erven die in particuliere handen zijn. De sanering kan bestaan uit het verwijderen of afdekken van de asbestwegen. Met name in Twente zijn tal van wegen en erven verhard met asbestmateriaal, dat afkomstig is van de Eternit-fabriek in Goor. De meeste gemeentelijke asbestwegen zijn inmiddels door de lokale overheden op eigen kosten gesaneerd. Tot vorig jaar wilde de overheid dat ook particuliere eigenaren van asbesthoudende wegen op eigen kosten maatregelen zouden nemen.

Verongelukt

HOOGHALEN - Een 16-jarige jongen uit het Drentse Hooghalen is gisteravond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De jongen verzuimde op een kruising voorrang te verlenen aan een van rechts komende personenauto. De automobilist kon de bromfietser niet meer ontwijken. Het slachtoffer kwam na de botsing tegen een boom tot stilstand. Hij werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar hij bij aankomst bleek te zijn overleden.

Kerkuilenkast

IJSSELMUIDEN - De kerkuilenwerkgroep regio Mastenbroek heeft van de gemeente IJsselmuiden toestemming gekregen voor het plaatsen van een nieuwe kerkuilenkast in de toren van de hervormde kerk in Wilsum. De gemeente IJsselmuiden juicht het initiatief toe, echter met de restrictie dat de kast beter onderhouden moet worden dan voorheen werd gedaan. De kerkuilenkast kan niet eerder geplaatst worden dan de werkzaamheden in de toren aan de klokkenstoelvloer zijn voltooid.

Weedplantage

LELYSTAD - Naar aanleiding van een onderzoek van de Sociale Recherche stuitte de politie gisteren op een weedplantage in een woning aan de Berkel in Lelystad. De 44-jarige bewoner is aangehouden en de ruim 120 weedplanten en productieapparatuur werden in beslag genomen.

Rijbewijs

LELYSTAD - De politie heeft van een 83-jarige automobilist uit Lelystad zijn rijbewijs in beslag genomen nadat hij de pui van een woning aan de Kemperaar in zijn woonplaats had geramd. Hijzelf was niet in staat te vertellen hoe het voorval kon gebeuren. Zijn 79-jarige vrouw, die bij de hoogbejaarde man in de auto zat, verklaarde dat haar man wilde parkeren en waarschijnlijk op het gaspedaal heeft getrapt in plaats van op de rem. De auto moest losgetrokken worden. Op het moment van het aanrijding waren de bewoners niet thuis.

Wijkbeheer

VEENENDAAL - In de wijk Dragonder-Zuid zal als eerste wijk in Veenendaal actief wijkbeheer worden ingevoerd. Dit betekent dat de bewoners van deze wijk worden geactiveerd om deel te nemen aan een wijkteam, zodat de communicatie tussen gemeente en wijkbewoners wordt verbeterd. De gemeente zal de bewoners verder informeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 1998

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Huishoudwater

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 1998

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken