Bekijk het origineel

Geen nader onderzoek bij 't Blauwbörgje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen nader onderzoek bij 't Blauwbörgje

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Staatssecretaris Terpstra van volksgezondheid ziet geen aanleiding om een nader onderzoek in te stellen naar fouten in het verstervingsbeleid van het Groningse verpleeghuis 't Blauwbörgje.

Dat schrijft de bewindsvrouw in antwoord op schriftelijke vragen van het SGP-kamerlid Van der Vlies. In augustus vorig jaar deden familieleden van patiënten aangifte van versterving en poging tot moord. Uit onderzoek van Justitie en van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek dat bewoners geen noodzakelijke medische zorg was onthouden. Justitie seponeerde dan ook alle klachten omdat van een misdrijf geen sprake zou zijn.

De advocaat van enkele familieleden, Roodhof, noemde de opvatting van het openbaar ministerie en van de inspectie "veel te absoluut". Dat was voor het SGP-kamerlid Van der Vlies reden om kritische schriftelijke vragen te stellen.

Staatssecretaris Terpstra is het niet eens met de advocaat van de familieleden. Ze onderstreept de conclusie van Justitie dat een gebrekkige communicatie tussen verpleeghuis 't Blauwbörgje en de familie de oorzaak was van de aangiften. Instellingen kunnen dit wantrouwen voorkomen door een duidelijke visie op hun zorgverlening te formuleren en in concrete gevallen te overleggen met de familie, aldus Borst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Geen nader onderzoek bij 't Blauwbörgje

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken