Bekijk het origineel

Verdachte moord Andrea Luten vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verdachte moord Andrea Luten vrij

2 minuten leestijd

ASSEN (ANP) - De verdachte van de moord op Andrea Luten, de 28-jarige M. W. uit Meppel, is sinds gistermiddag weer op vrije voeten. De rechter-commissaris bij de rechtbank in Assen heeft de man in vrijheid gesteld, omdat het DNA-profiel van hem niet overeenstemde met de haren die op het stoffelijk overschot van het meisje zijn aangetroffen.

Een speurhond van de politie vond het stoffelijk overschot van de vijftienjarige Andrea Luten op 10 mei 1993 in de bossen bij Gijsselte. Ze was die dag gewurgd toen zij per fiets op weg was van haar school in Hoogeveen naar het ouderlijk huis in Ruinen.

Een maand na de moord hield de politie een verdachte aan die niets met de zaak te maken bleek te hebben. Ook later nam de politie nog enkele verdachten op de korrel. Daarna liep het onderzoek vast. De politie hield de gisteren vrijgelaten W. aan op 5 juni. De arrestatie volgde op een anonieme schriftelijke tip bij misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de brief doorspeelde naar Justitie. De verdachte ontkent elke betrokkenheid en hoort ook niet tot de familie- of kennissenkring van het slachtoffer.

Op last van de rechter-commissaris in Assen heeft het academisch ziekenhuis van M√ľnster de afgelopen weken vergelijkend DNA-onderzoek uitgevoerd van lichaamsmateriaal van de man en enkele haren die op het slachtoffer waren gevonden. Omdat overeenstemming ontbrak, heeft de rechter-commissaris de man uit Meppel op vrije voeten gesteld.

Volgens Justitie blijft de man nog wel verdachte in de zaak. De politie zet het onderzoek voort en zal onder meer nog een aantal getuigen horen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verdachte moord Andrea Luten vrij

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken