Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Zomerse smaak
Van mei tot september volgen de verse producten uit de tuin elkaar in hoog tempo op. Daar zijn de laatste jaren steeds meer onbekende producten als rucola (raketsla), citroengras en verse kruiden als koriander en zuring bijgekomen. Met al die zomergroenten stelde Delia Smith een kookboek samen. "Zomergerechten" is luxe uitgevoerd, in een harde kaft en voorzien van veel kleurenfoto's. De samenstelster probeert vertrouwde ingrediënten een nieuwe smaak te geven door er een buitenlands (Italiaans, Spaans of Grieks) tintje aan te geven. Nieuwe technieken, zoals het roosteren van groenten, worden uitgelegd. Niet alleen (warme) hoofdrechten komen in het boek voor, maar ook salades, limonades en ijs- en gebakrecepten. Barbecuers -zowel vleeseters als vegetariërs- krijgen ook aandacht.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van vrijdag 19 juni 1998
Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 juni 1998
Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's