Bekijk het origineel

Koraalboek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Koraalboek

1 minuut leestijd

Een kast vol schetsjes is uitgegroeid tot een koraalboek. Vooral de laatste jaren van zijn leven was de in 1997 overleden organist Willem Hendrik Zwart intensief met het (her)schrijven van koraalvoorspelen en -harmonisaties bezig. Zijn zoon Everhard rondde dit werk af. Van de voorspelen en de koraalharmonisaties zijn er respectievelijk 100 en 30 van de hand van Willem Hendrik Zwart en werden er respectievelijk 25 en 19 door diens zoon Everhard voltooid. De laatste schreef zelf 37 voorspelen en 123 koraalharmonisaties voor het koraalboek, waarin voorspelen en koralen voor 150 psalmen en enige gezangen zijn opgenomen. Koraalboeken verschijnen niet dagelijks. Daarom vroegen we de organisten Dick van Luttikhuizen, Dick Sanderman en Herman van Vliet een impressie van Zwarts bundel te geven. Genoemde musici houden zich, evenals Willem Hendrik Zwart deed, bezig met het schrijven van psalmbewerkingen.

N.a.v. "Willem Hendrik Zwart Psalmen"; uitg. Jongbloed, Heerenveen, 1998; ISBN 9050308643; 99,-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Koraalboek

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken