Bekijk het origineel

Halvatariërs (I)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Halvatariërs (I)

2 minuten leestijd

De slagerswereld zal doorgaans niet blij zijn met de vleestests van de Consumentenbond. Als er niet voor de zoveelste keer te vaak salmonella in kip wordt aangetroffen, hapert er wel wat aan de 'zuiverheid' van gehakt of de kwaliteit van ham. Het is -kortom- altijd wat. Maar dat wil nog niet zeggen dat de kritiek ongegrond is.

In het jaarverslag over 1997 van het Bedrijfschap Slagersbedrijf doet het schap verslag van twee tegenonderzoeken die zijn uitgevoerd naar aanleiding van twee tests van de Consumentenbond. Een hamonderzoek uit oktober 1996 had als conclusie dat er vaak (te) veel water in dit product zit. Een gehakttest uit augustus 1997 leverde de slotsom op dat de bacteriologische kwaliteit "bedroevend slecht" is.

De tegenonderzoeken nuanceren het beeld van de warentests enigszins, maar ze ontkrachten de kritische noot die werd gekraakt niet. Wat betreft de hammen schrijft het bedrijfschap dat de resultaten "voor de slagers iets gunstiger" uitvallen dan "voor hammen die in de supermarkt worden verkocht". Over het gehaktonderzoek: "De bacteriologische kwaliteit van het rundergehakt was beter dan bij het Consumentenbond-onderzoek. Half-om-halfgehakt blijkt een nog kritischer product te zijn". Rundergehakt kwam er, met andere woorden, beter uit, terwijl half-om-half slechter scoorde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 augustus 1998

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Halvatariërs (I)

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 augustus 1998

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken