Bekijk het origineel

Windturbines

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Windturbines

3 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - Het Energiebedrijf EWR zoekt naar locaties voor de plaatsing van zestig windturbines. De windturbines moeten in het jaar 2001 geplaatst zijn. De windturbines worden in groepen geplaatst. In de Rijnstreek worden binnenkort haalbaarheidsonderzoeken gedaan. In Alphen zijn enkele locaties genoemd. Het gaat om het gebied langs de toekomstige rijksweg naar Bodegraven. In de gemeenten Ter Aar en Jacobswoude is tamelijk afwijzend gereageerd op de onderzoeken. Beide gemeenten willen het poldergebied niet laten ontsieren door de plaatsing van hoge windturbines.

Verkrachtingszaak

ALKMAAR - De rechtbank in Alkmaar wil nader onderzoek in de zaak tegen de 39-jarige D. T., tegen wie twee weken geleden acht jaar cel is geƫist wegens verkrachting. De rechtbank acht weliswaar bewezen dat T. zijn ex-vriendin op 1 mei van dit jaar in Schagen op brute wijze heeft verkracht, maar acht zich tegelijkertijd onvoldoende voorgelicht over zijn geestestoestand. Er komt nu nader psychiatrisch en psychologisch onderzoek naar de man uit Den Helder.

PvdA'er opgebrand

AMSTERDAM - De PvdA-fractievoorzitter W. Velthuis (51) in Amsterdam legt zijn functie met onmiddellijke ingang neer. De vier maanden geleden gekozen fractieleider zei gisteren dat hij om gezondheidsredenen moet aftreden. Tijdens een persconferentie zei Velthuis dat hij na zeventien jaar politiek bedrijven volledig is opgebrand. "Ik kan het psychisch en fysiek niet meer aan", aldus Velthuis. Zijn arts constateerde bij de PvdA-man gordelroos en stress.

Vermist

DEN HAAG - Sinds enkele weken wordt de 15-jarige Mandy Waterval uit Den Haag vermist. Het meisje is van Surinaamse afkomst. De politie maakte dit gisteren bekend, maar doet geen mededeling over waar het meisje voor het laatst is gezien of over de wijze waarop zij haar woning heeft verlaten.

Reconstructie

JACOBSWOUDE - De gemeente Jacobswoude reserveert 1,6 miljoen gulden voor de reconstructie van de Vierambachtsweg. De werkzaamheden zullen dit najaar van start gaan. Tijdens de werkzaamheden wordt er ook een nieuw riool aangelegd. De gereconstrueerde weg moet vooral voor het langzaam verkeer veiliger worden. Veel schoolkinderen uit Woubrugge maken van de Vierambachtsweg gebruik als zij naar Alphen aan den Rijn fietsen.

Dienstregeling

LIEMEER - De gemeente Liemeer ondersteunt het bezwaar van de gemeente Ter Aar met betrekking tot de busdienstregeling. Sinds mei rijden er aanmerkelijk minder bussen vanuit de verschillende dorpskernen naar de grotere plaatsen in de omgeving, zoals Alphen aan den Rijn, Leiden en Woerden. Liemeer en Ter Aar wijzen erop dat reizigers vaak langer onderweg zijn. Ook in de regio bestaat er inmiddels aandacht voor deze verschraling van het openbaar vervoer in het landelijk gebied.

Torens

LIEMEER - De torens van de hervormde kerken in Nieuwveen en Zevenhoven verkeren in een slechte staat van onderhoud. De Monumentenwacht van de provincie Zuid-Holland heeft in april onderzoek gedaan. In Nieuwveen is er sprake van lekkages door een slechte dakbedekking. In Zevenhoven is het zink- en loodwerk aangetast. Ook moet de bliksemafleider opnieuw geplaatst worden. Door de open constructie van de toren in Zevenhoven komt er veel regenwater naar binnen. Dit kan op termijn het binnenwerk in de toren aantasten en lekkages veroorzaken. De gemeente Liemeer stelt 150.000 gulden beschikbaar om werkzaamheden aan beide torens uit te laten voeren. In Nieuwveen worden op dit moment al werkzaamheden uitgevoerd aan het dak van de kerk.

Gewond

ZWIJNDRECHT - Een 39-jarige man uit Zwijndrecht is maandag gewond geraakt bij het aansluiten van hogedrukslangen. Het ongeluk gebeurde bij een bedrijf aan de Noordweg in Zwijndrecht. Het slachtoffer pakte een slang op waar te veel druk op stond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 augustus 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Windturbines

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 augustus 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken