Bekijk het origineel

Topambtenaar Geelhoed moet zwijgen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Topambtenaar Geelhoed moet zwijgen

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Niet alleen secretaris-generaal Van Wijnbergen van economische zaken, maar ook diens collega van Algemene Zaken, Geelhoed, moet in de pers zijn mond houden. Hij mag zijn mening alleen binnenskamers ventileren.

Dat zei premier Kok gisteren op zijn persconferentie ter toelichting op de Troonrede en de Miljoenennota. Kok verpakte zijn kritiek op Geelhoed aanzienlijk vriendelijker dan vice-premier Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken). Zij had vorige week haar topambtenaar Van Wijnbergen openlijk gekapitteld over diens uitlatingen over de economische ontwikkeling van ons land. Hij kreeg een spreekverbod opgelegd.

Geelhoed had zich in het nieuwe juristenblad "Mr." kritisch uitgelaten over de zijns inziens zorgelijke kwaliteit van Justitie in ons land. Volgens de premier is die kritiek volstrekt terecht. Bovendien bestreed Geelhoed ook niet het kabinetsbeleid. Het kabinet blijft met kracht werken aan kwaliteitsverbetering op Justitie.

"Maar", zo zei Kok gisteren, "we hebben afgesproken dat hij (Geelhoed, red.) zijn waardevolle adviezen en inzichten voortaan alleen voor de oren van ministers en collega's zal bestemmen". Dat betekent, aldus de premier, dat Geelhoed geen interviews meer zal geven of nog publieke uitspraken op eigen gezag zal doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 september 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Topambtenaar Geelhoed moet zwijgen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 september 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken