Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Baan heeft een gebroken arm"

Personeel blijft ondanks forse reorganisatie optimistisch

4 minuten leestijd

BARNEVELD - Het Nederlandse personeel van het softwarebedrijf Baan is teleurgesteld. Het verlies van 120 banen heeft echter niet geleid tot een verslagen stemming op de werkvloer, vindt voorzitter C. H. van Dijk van de ondernemingsraad van Baan Development. "Baan is niet ziek. Baan heeft een ongeluk gehad en een arm gebroken. Dat is ernstig, maar na enige tijd is de zaak weer hersteld".

Van Dijk noemt de reorganisatie een "pijnlijke geschiedenis" en wil de gevolgen niet onderschatten, maar vindt niet dat het bergafwaarts gaat met het automatiseringsbedrijf. "Dat is te sterk uitgedrukt. Er is wel sprake van een flinke dip, maar ik geloof zelf niet dat die structureel is".

Sociaal plan

Baan kondigde gisteren een forse reorganisatie aan. De komende maanden verliezen wereldwijd 1200 van de 6000 personeelsleden hun baan. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten. Ook enkele kantoren zullen worden gesloten. Aanleiding hiervoor zijn de tegenvallende resultaten in het derde kwartaal en de dalende verkopen.

Baan leed een nettoverlies van bijna 32 miljoen dollar. Over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt het verlies 12,6 miljoen dollar. De softwarebouwer trekt voor de reorganisatie 110 miljoen dollar uit.

De directie van het softwarebedrijf zou vandaag om tafel gaan zitten met vertegenwoordigers van de christelijke vakorganisaties RMU en GMV en de dienstenbond CNV om te praten over een sociaal plan. Ook De Unie hoopt aan het gesprek deel te nemen.

Van Dijk zegt dat de ondernemingsraad al in een vroeg stadium door de directie is betrokken bij de eventuele gevolgen van een reorganisatie. "De verhouding tussen de OR en de directie is echt optimaal. We hebben naar mijn gevoel geen tegengestelde belangen. Niemand zit te wachten op gedwongen ontslagen in Nederland. Waar dat maar half mogelijk is, zullen we dat helemaal proberen te voorkomen".

Ook de door de directie gekozen rigoureuze aanpak kan zijn goedkeuring wegdragen. "Dan heb je het snelst duidelijkheid. Bij de salamimethode kom je telkens een klein stapje verder. Zo werken wij liever niet. Ik ga ervan uit dat het personeel binnen hoogstens enkele weken weet waar het aan toe is".

Redelijk optimistisch

OR-voorzitter Van Dijk ziet de gesprekken met de vakorganisaties met vertrouwen tegemoet. Ook die zijn redelijk optimistisch. RMU-directeur P. Schalk -de RMU is met ongeveer 120 leden bij Baan de grootste onderhandelingspartij- zei vanmorgen veel te verwachten van het eerste gesprek tussen de bonden en Baan. "Dan zal waarschijnlijk duidelijk worden om welke functies het gaat. Vervolgens kunnen wij inschatten welk begeleidingstraject we willen ingaan met die mensen".

De vraag naar personeel in de IT-branche is onverminderd groot. Schalk: "Dat is waar. Hoewel de reorganisatie op zich een droevige zaak is, zal een deel van de werknemers die eventueel worden ontslagen vrij gemakkelijk elders aan de slag kunnen".

A. Lassche, voorzitter van de ondernemingsraad van Baan Nederland geeft toe dat het reorganisatieplan zoals dat gisteren naar buiten kwam veel personeelsleden heeft verrast. "Maar Baan is actief in een branche waarin de ontwikkelingen snel gaan. Daar zijn we dus aan gewend. Toen een paar weken geleden de winstwaarschuwing kwam, wisten de meeste mensen dat er wat aan zat te komen".

Dat het saneringsplan zo fors uitpakt, zette de Baan-medewerkers gistermorgen wel even aan het denken, aldus Lassche. "Zo'n bericht doet zeer, je voelt je niet lekker. Sommigen vonden dat we dit niet hebben verdiend. Maar ik proefde meteen ook de mentaliteit van: we gaan ervoor, we gaan onze klanten weer bedienen. Niemand laat het hoofd hangen. Dat geeft een goed gevoel".

Gezond bedrijf

Het reorganisatieplan zal zeker zijn vruchten zeker afwerpen, verwacht Van Dijk. "Dat betekent niet dat we meteen morgen weer een gezond bedrijf zijn. We moeten met name het vertrouwen van de markt, voorzover dat geschonden is, op een goede manier herstellen. Ik verwacht dat we over niet al te lange tijd weer een goedlopend bedrijf zijn. En dan praat ik zeker niet over een termijn van jaren".

De OR-voorzitter is ervan overtuigd dat Baan een goed product maakt. "Wij geloven heel sterk in de pakketsoftware die we maken. Daar zit de moeilijkheid ook niet. We hebben alleen een organisatieprobleem. De klantgerichtheid moet beter. Daar gaan we hard aan werken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 oktober 1998

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 oktober 1998

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken