Bekijk het origineel

Politie Ede moet zich ontzetten met gericht schot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie Ede moet zich ontzetten met gericht schot

Massale vechtpartij op Museumplein

2 minuten leestijd

EDE - Vier politiemensen zijn gistermorgen vroeg tijdens een vechtpartij in een café in Ede zo in het nauw geraakt dat een van hen een gericht schot moest lossen om zichzelf en zijn collega's te ontzetten.

Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De politieman raakte een 27-jarige man uit Lunteren in zijn been. De man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Rond half vier belde een medewerker van een café aan het Museumplein de politie, omdat een klant in de zaak moeilijkheden maakte met een stiletto.

Twee agenten probeerden de man te kalmeren, maar andere gasten bemoeiden zich met het politieoptreden. Er ontstond een vechtpartij, waarbij zo'n dertig cafébezoekers de twee agenten en twee te hulp geschoten collega's trapten en sloegen. De menigte drong dermate op dat een politieman zich gedwongen voelde zijn dienstwapen te trekken. De agenten zijn lichtgewond geraakt en hebben gisteren psychische bijstand gekregen.

Na de schietpartij werd het even rustig in de zaak, zodat de politie de gewonde man uit Lunteren kon afvoeren. Daarna laaide het tumult opnieuw op. Uiteindelijk besloot de politie een alcoholcontrole in Ede en Harskamp te beëindigen, zodat nog eens tien agenten naar het Museumplein konden gaan. Daar is een 31-jarige man aangehouden.

Vechtersbazen

Nadat de gemoederen daar bedaard waren, trok een groep vechtersbazen naar het politiebureau. Daar wachtten zij op de aankomst van politiemensen met de gewonde man uit Lunteren. Op de stoep voor het bureau hield de politie negen mannen tussen de 16 en 32 jaar aan. Twee van hen zijn vrijgelaten, de rest zit vast voor verhoor. De recherche verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 december 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie Ede moet zich ontzetten met gericht schot

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 december 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken