Bekijk het origineel

Fabrikanten maken ruzie om snoepje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fabrikanten maken ruzie om snoepje

1 minuut leestijd

BREDA (ANP) - De kauwbare pepermuntjes zijn inzet geworden van een juridische strijd. Snoepfabriek Van Melle (Mentos) eist dat CSM-dochter Red Band Venco (King) stopt met de introductie van chewmints.

Het gaat niet om het snoepje zelf, maar om de opdruk op de verpakking. De fabrieken kwamen onderling niet tot een vergelijk en hebben het geschil nu aan de rechter voorgelegd.

De opdruk op de doosjes van het nieuwe King-snoepje lijkt te veel op die van de oude vertrouwde rollen Mentos. "De consument kan daardoor in verwarring raken. Er zijn te veel overeenkomsten, zodat het niet langer toevallig kan zijn. Red Band maakt inbreuk op onze rechten. Daar zijn we kien op. Als we het niet meteen aanpakken, is de kans groot dat anderen het ook gaan doen", zegt Van Melles marketingdirecteur R. Korenhof. Zijn Mentos is al sinds de jaren twintig op de markt en met 1,2 miljard rollen per jaar een bestseller.

Red Band noemt de klachten van Mentos onzin. "Van Melle probeert gewoon de introductie van een concurrerend snoepje te vertragen", werpt algemeen directeur J. Berkenbosch tegen.

De King-chewmints liggen al bij de groothandel en zouden oorspronkelijk vanaf 1 januari in de winkel te koop zijn. Red Band heeft nu de introductie tot na de gerechtelijke uitspraak uitgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Fabrikanten maken ruzie om snoepje

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken