Bekijk het origineel

Geflitste man door het lint

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geflitste man door het lint

1 minuut leestijd

LANDGRAAF - Een 39-jarige man uit Landgraaf ging gisteren door het lint nadat hij bij een snelheidscontrole in zijn woonplaats was geflitst.

De woedende man ging met een klauwhamer de politieauto en de bijbehorende apparatuur te lijf. De politie schat de schade op 40.000 gulden.

Een politieman in burger die bezig was met de snelheidscontrole, werd gisteren aan het einde van de ochtend plots bij de schouders gegrepen. Daarna eiste de agressieve man het filmrolletje op. Pogingen van de agent om de automobilist te kalmeren, mochten niet baten.

Met een klauwhamer sloeg de man eerst de voorruit van de politiewagen kapot, waarna hij zijn woede op de radarapparatuur richtte. Na de vernieling rende de man weg.

Gealarmeerde patrouilles hielden hem even later aan. De automobilist verklaarde na afloop niets tegen de politie te hebben. Hij dacht met het opeisen van het filmrolletje vervolging wegens hard rijden te kunnen voorkomen.

In Noord-Brabant is de politie vernielingen aan flitspalen meer dan beu. De politieregio Brabant-Zuidoost laat een systeem ontwikkelen om de flitspalen te beveiligen. Verzekeraars weigeren de schade nog langer te vergoeden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Geflitste man door het lint

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken