Bekijk het origineel

Bijbelzondag krijgt als thema

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bijbelzondag krijgt als thema "Ondersteboven"

1 minuut leestijd

HAARLEM - De Nationale Bijbelzondag, een initiatief van de Raad voor contact en overleg betreffende de Bijbel (RCOB), draagt overmorgen het thema "Ondersteboven".

In de RCOB participeren onder meer veertien kerkgenootschappen en diverse bijbelgenootschappen, onder welke het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Katholieke Bijbelstichting (KBS). Ook Youth for Christ is bij het project betrokken.

In tal van gemeenten en parochies, maar ook in kindernevendiensten, jongerencatechese en gespreksgroepen staat zondag het thema "Ondersteboven" centraal. Dit onderwerp sluit aan bij de bijbelgedeelten die in diverse kerkelijke leesroosters worden genoemd: Zefanja 2:3, 3:9-11, Psalm 37:1-11 en Matthéüs 5:1-12. Zowel in de Zefanja-lezing als in de passage uit Matthéüs is sprake van situaties die 'de wereld op zijn kop' zijn, zo meldt een persbericht van het NBG. "Niet de brutalen hebben de hele wereld, maar de zachtmoedigen zullen de aarde beërven." Tijdens de bijbelzondag wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop "het 'ondersteboven' keren van waarden bevrijdend kan werken."

Zie ook pag. 17: "Bijbelverspreiding per postzak".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bijbelzondag krijgt als thema

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 januari 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken