Bekijk het origineel

Rivalen IBM en Dell gaan samenwerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rivalen IBM en Dell gaan samenwerken

1 minuut leestijd

NEW YORK - De computerrivalen IBM en Dell verrasten de hightechwereld gisteren met hun aankondiging van verregaande samenwerking. Die bestaat erin dat Dell zich verplicht om de komende 7 jaar voor minstens 16 miljard dollar (32 miljard gulden) aan computeronderdelen te kopen van IBM.

Belangrijker is echter de afspraak dat beide giganten besloten om gezamenlijk nieuwe technologie te ontwikkelen. Bovendien beloven zij elkaar te informeren over nieuwe producten die zij in eigen huis plannen.

Voor IBM zitten er verschillende voordelen aan deze afspraken. In de eerste plaats is 's werelds eerste computerproducent verzekerd van een constante afname van onderdelen door Dell. Dat is niet onbelangrijk in een sector waar vanwege prijscalculaties veelvuldig van leverancier gewisseld wordt.

Verder hoopt IBM via de samenwerking met Dell op een betere toegang tot de markt van personal computers (pc's). IBM maakt grote "servers", oftewel computers die gebruikt worden door grote bedrijven en door bedrijven die computernetwerken beheren. Maar in de pc-sector scoort IBM niet goed. Dat ligt niet zozeer aan de kwaliteit van de producten van "Big Blue" dan wel aan de moordende prijzenslag op deze markt. Omgekeerd hoopt Dell, die na Compaq nummer twee is in de pc-sector, via de samenwerking met IBM juist door te dringen tot de server-markt, waar meer te verdienen valt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rivalen IBM en Dell gaan samenwerken

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken