Bekijk het origineel

Groenagenda

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Groenagenda

2 minuten leestijd

Klimop tegen gevels en muurtjes 19 eetr na de winter vaak wat rafelig en zislordig uit. Als de takken die het meest uitsteken tot aan de vastgehechte delen weggeknipt worden, ontwikkelen zich binnen enkele weken weer nieuwe twijgen. Het geheel zal er dan weer fris en groen uitzien. Zet in laatbloeiende clematissen eveneens de schaar. Tot op het eerste of tweede knoppenpaar kunnen ze afgeknipt worden. Daarna zullen ze op het jonge hout bloeien. Dit is de tijd voor het bemesten van gras. Bij voorkeur met organische meststof. Als kunstmest onvakkundig wordt gestrooid ontstaan door verbranding grote gele plekken. Gedroogde koemestkorrels zijn heel gemakkelijk te verwerken. Per 10 vierkante meter gras is 2 kilo voldoende. Vandaag is de laatste Helleborus- en Bosplantendag bij Kwekerij De Hessenhof. Medewerkers van het bedrijf showen een grote collectie Helleborus en geven demonstraties en lezingen. Verder is er een keur aan vroegbloeiende schaduw- en bosplanten. Adres: Hessenweg 41 in Ede. Open van 10.00 tot 17.00 uur. Informatie: 0318-617334. Ook de kwekerij van Eleonore de Koning heeft een groot sortiment Helleborus. De kwekerij aan de Kruipuitsedijk 3 in Oudelande (Zld.) is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Informatie: 0113-544006. Op 12 en 13 maart is er een tuin- en sfeerbeurs in de Martinihal in Groningen. Niet alleen modeltuinen zijn er te zien; er is ook een gevarieerd aanbod aan decoratieartikelen. Bezoekers kunnen tijdens het tuinspreekuur brandende vragen stellen. Openingstijden: vrijdag van 14.00 tot 21.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 21.30 uur. Informatie: 0528-220822.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Groenagenda

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken