Bekijk het origineel

Sudderpot Stroganov

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sudderpot Stroganov

2 minuten leestijd

Uit het boek "Toeters en bellen" volgt hier een recept van "Sudderpot Stroganov" uit het menu "Russische Nostalgie".

Benodigdheden:

Sudderen: kg magere runderlappen, zout, peper, paprikapoeder, 75 g boter, 1 ui, 1 dl rode wijn

Saus: 2 el bloem, 4 el tomatenpuree, 1 dl dubbelsterk gezette koffie, 1 dl rundvleesbouillon, 1 dl rode wijn

Afmaken: 400 g champignons, 1 el boter, 1 teen knoflook, 1 dl crème fraîche, 2 el gehakte peterselie

Serveren: radijsjes, 6 augurken, sperzieboontjes of haricots verts

Bereiding:

Sudderen: Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd er reepjes van. Kruid het vlees met zout, peper en paprikapoeder. Braad het vlees rondom snel bruin in de boter (bak niet te veel vlees tegelijk aan: dan wordt het namelijk niet bruin. Bak het vlees liever in twee delen). Snijd de ui grof en voeg deze toe aan het vlees. Bak hem een paar minuten mee. Voeg de rode wijn toe. Sudder het geheel zachtjes gedurende een uur. Voeg zo nodig wat rode wijn toe als het te droog wordt. Voeg de saus toe. Laat het geheel nog een uur sudderen (of langer) tot het vlees gaar is.

Saus: Bak de bloem goudgeel. Voeg de puree toe en bak dit mengsel 2 minuten. Voeg beetje voor beetje de koffie, de bouillon en de wijn toe. Roer de saus glad en laat hem 5 minuten zachtjes koken.

Afmaken: Bak de in dikke plakken gesneden champignons goudgeel in de boter. Voeg de knoflook, de losgeklopte crème fraîche en de peterselie toe. Roer wanneer het vlees gaar is beetje voor beetje een paar eetlepels warme suddersaus door het crème-fraîchemengsel (dat voorkomt dat de saus schift). Giet alles bij het vlees en laat de Stroganov nog een paar minuten sudderen. Garneer eventueel met wat extra gehakte peterselie.

Serveren: U kunt deze Stroganov serveren met rijst of aardappelpuree. Garneer met radijzen, augurkwaaiertjes, sperzieboontjes of haricots verts.

Tip: Vraag aan de slager hoeveel suddertijd in totaal nodig is. Dat hangt sterk van de kwaliteit van het vlees af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Sudderpot Stroganov

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 maart 1999

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken