Bekijk het origineel

Kindertoetjes

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kindertoetjes

2 minuten leestijd

"Mam, wat eten we toe?" is een veel gestelde vraag. Altijd maar vla of yoghurt gaat ook vervelen en kinderen zijn dol op zoet. Deze week twee gezonde toetjes: wentelteefjes en diverse milkshakes.

Ter afwisseling hierbij de bereidingswijze van een ouderwets en een modern nagerecht, die beide niet alleen lekker maar ook gezond zijn.

Jonge, enthousiaste koks kunnen deze toetjes met een beetje hulp zelf maken. De wentelteefjes zijn ook geschikt als feestelijk lunchgerecht, en de bananen-honingshake misstaat niet bij een zelfgekozen verjaarsmenu waar frites en kroketten de boventoon voeren.

Ingrediënten voor wentelteefjes: 6 (oude) boterhammen, 1 dl melk, 2 eieren, boter om te bakken, suiker en kaneel of vruchtenjam.

Bereiding: Klop de eieren en de melk in een diep bord goed dooreen. Haal de boterhammen door dit mengsel en bak ze in een koekenpan aan beide zijden goudbruin. Bestrooi ze met suiker en kaneel, of bestrijk ze met vruchtenjam en dien warm op.

Ingrediënten voor bananen-honingshake: (per glas) 1 bolletje vanille-ijs, 1 dl melk, banaan, 1 el vloeibare honing.

Bereiding: Klop alle ingrediënten met de mixer goed dooreen tot het mengsel schuimig is. Giet de shake in een hoog glas en steek er twee rietjes in. Deze fruitshake kan gevarieerd worden met allerlei zachte vruchten zoals aardbeien, ananas, abrikozen of perziken.

Een vanillemilkshake is snel gemaakt door in de plaats van fruit en honing een zakje vanillesuiker mee te kloppen met het ijs en de melk.

Met chocolade-ijs en/of chocolademelk krijg je een super chocomilkshake. Kortom, ga aan de slag en experimenteer er naar hartenlust op los!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Kindertoetjes

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken