Bekijk het origineel

Dagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen

2 minuten leestijd

"Leer ons alzo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen."

Psalm 90:12

Wij zien dat onze dagen wegvloeien en dat wij veel tijd hebben doorgebracht die wij niet besteed hebben tot eer en verheerlijking van God. Ach, laten wij dan toch gedurig acht slaan op de kortheid en de broosheid van ons leven, en onze dagen tellen. Hoe zondig is het dat wij met de loop en de verandering van de tijden niet denken aan de kortheid van onze dagen en jaren. Het is de Heere bekend of wij spoedig de weg van alle vlees zullen gaan, of ons einde aanstaande is. Behoorden wij dan niet onze dagen te tellen en ons te bereiden op een aanstaande eeuwigheid? Och, hoe kunnen wij dan zo zorgeloos zijn? Ja, de natuur roept ons zelfs toe dat alles vergankelijk is.

In het tellen van onze dagen is de ware wijsheid gelegen. Dit doet de mens ootmoedig met God wandelen, zijn zonden verlaten en de wereld verzaken. Maar tot het tellen van onze dagen zijn wij uit onszelf geheel onbekwaam. Hoewel wij dagelijks zien dat mensen sterven, nochtans leren wij daaruit niet het rechte sterven, tenzij de Heere onze leermeester is.

Men moet zo leven dat men te allen tijde bereid is Gode rekenschap te geven. Doe dit terwijl u nog jong bent, kloek en gezond. Dit zal u van de vreze van de dood bevrijden en u ondersteunen. Zoek uw tijd, die kort is, wel te besteden. Er gaat al zo veel tijd af voor eten, drinken en slapen. O, wat een tijdverlies is er in deze wereld, tijd die nooit teruggedraaid kan worden. Tel dan ook dagelijks uw uren.

Carolus Carolinus,

predikant te Heerenveen

(Heilige keurstoffen,1704)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Dagen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken