Bekijk het origineel

Pakistan gedoogt Mars voor Jezus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pakistan gedoogt Mars voor Jezus

1 minuut leestijd

ISLAMABAD - Een Mars voor Jezus: in de hoofdstad van Pakistan, Islamabad. Werkt dat niet als een rode lap op een stier? Vandaag vindt de mars plaats.

Volgens Mohammed Noori van de Pakistan Council for Social Welfare and Human Rights is een Mars voor Jezus goed mogelijk in Pakistan. "We kennen vrijheid van godsdienst, hoewel er in de praktijk een groot vooroordeel is tegen christenen. Maar zo'n mars is legaal. Onze grondwet legt de vrijheid voor christenen vast. Wel kunnen er problemen zijn door het optreden van extremistische moslimgroeperingen."

Noori wijst erop dat christenen geen politieke macht hebben. "Ze zijn wel in staat om vier vertegenwoordigers te kiezen, maar deze hebben te weinig invloed om de belangen van de christenen te behartigen."

Joseph Francis van het Centre for Legal Aid Assistance and Settlement meent aanvankelijk dat de regering deze mars vanwege politieke omstandigheden zal verbieden. Bij nader inzien zegt hij dat de mars geen problemen zal oproepen. "Het gaat om een mars in klein verband. Hoogstens vijftig mensen zullen aan deze stille tocht deelnemen. Bovendien is het geen mars met veel muziek en spandoeken, zoals in Europese landen vaak het geval is."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

Pakistan gedoogt Mars voor Jezus

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1999

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

PDF Bekijken