Bekijk het origineel

Dode bij ongeval met speedboot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dode bij ongeval met speedboot

4 minuten leestijd

APELDOORN - Bij een ongeval met een speedboot in Oosterwijtwerd is zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw uit die Groningse plaats om het leven gekomen en zijn twee mannen ernstig gewond geraakt. De watersport eiste ook het leven van een 30-jarige Duitser, terwijl in het verkeer zeven slachtoffers vielen.

Het ongeluk met de speedboot gebeurde omstreeks vier uur, toen het vaartuig, dat op de Oosterwijtwerdermaar voer, door onbekende oorzaak over de kop sloeg. In de speedboot zaten vier personen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies is gebeurd, aldus een woordvoerder van de politie.

De watersport eiste de afgelopen dagen ook het leven van een 30-jarige Duitser, die in het grindgat De Weerd bij Roermond verdronk. De man was aan het surfen met zijn 4-jarige zoontje, dat later door watersporters alleen op de plank werd aangetroffen. De Duitser is nog niet gevonden.

De politie heeft gezocht met een speciale hond, die lijken in water kan lokaliseren. Die heeft gisteravond een mogelijke vindplaats gelokaliseerd. Het zoeken wordt vandaag voortgezet. De Weerd is een van de grootste trekpleisters binnen het Midden-Limburgse watersportgebied en is ruim 10 meter diep.

In het verkeer kwamen de afgelopen dagen zeven mensen om het leven. Een 73-jarige man uit Apeldoorn is gisteren overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval zaterdag in Veenendaal. De automobilist verleende op een kruising aan de Valleistraat geen voorrang aan de bestelwagen van een 19-jarige Veenendaler.

Een 85-jarige vrouw uit Rotterdam vond zaterdag de dood nadat de auto die door haar 84-jarige echtgenoot werd bestuurd, uit de bocht was gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand was gekomen. Volgens de Rotterdamse politie heeft de automobilist zich vergist in de pedalen. In een bocht op de Charloisse Lagedijk gaf de man vermoedelijk gas in plaats van te remmen.

Een 26-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdagavond om het leven gekomen nadat zij was aangereden door een 29-jarige automobilist uit Schiedam. Omdat de man met hoge snelheid reed, heeft de politie hem aangehouden voor nader onderzoek. Het ongeval deed zich voor op de kruising 's-Gravendijkwal-Rochussenstraat. Het slachtoffer was op de fiets. Zij verkeerde in gezelschap van een 25-jarige vrouw, eveneens op de fiets. Het slachtoffer stak de kruising over, terwijl de andere vrouw bleef wachten.

Jongen

Bij een verkeersongeval op de westelijke ringweg bij Alkmaar is in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige Alkmaarder om het leven gekomen. De jongen stak op zijn fiets de weg over toen hij werd aangereden door een auto. De 48-jarige bestuurder uit Petten verklaarde dat de verkeerslichten op groen stonden toen hij kwam aanrijden. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Een 75-jarige Tilburgse is zaterdagmiddag door een verkeersongeval om het leven gekomen. De vrouw stak met haar fiets de Jan Heijnstraat over en werd daarbij geschept door een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Tilburg. De vrouw overleed enkele uren later in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De politie vermoedt dat het slachtoffer, dat voorrang had moeten verlenen, de auto niet heeft gezien.

Motorrijder

Een 53-jarige motorrijder uit Oude Pekela is zaterdag overleden door een aanrijding in het Noord-Limburgse Broekhuizen. De man passeerde op de Horsterweg met twee andere motorrijders een auto. Die sloeg echter net af om een oprit op te rijden. Bij de aanrijding raakte een 28-jarige inwoner van Oude Pekela lichtgewond. De derde motorrijder bleef ongedeerd.

Een 18-jarige inwoner van Herwijnen kwam vrijdag om bij een verkeersongeval. De jongen reed met zijn bromfiets vanuit Gorinchem over de Achterdijk. Op de kruising met de Graaf Reinaldweg kwam hij in botsing met een auto, die werd bestuurd door een 53-jarige man uit Herwijnen. De jongen overleed ter plaatse.

Bij een ongeval op de N834 ter hoogte van het Gat van Mourik zijn zaterdagavond zes mensen gewond geraakt. De bestuurder had geen rijbewijs. De 30-jarige man reed vanuit Tiel richting Buren en is door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig van de weg geraakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1999

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Dode bij ongeval met speedboot

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1999

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken