Bekijk het origineel

Overval

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overval

3 minuten leestijd

CULEMBORG - Een medewerker van een horecabedrijf aan de Kattenstraat in Culemborg is gisteren overvallen en beroofd van ongeveer 450 gulden. De man, een 32-jarige inwoner uit Culemborg, was aan het opruimen. Hij had de deur van het bedrijf openstaan om wat frisse lucht binnen te laten. Plotseling kwam een vermomde man de zaak binnenlopen. Hij bedreigde de medewerker met een mes en perste hem het geld af.

Vandalisme (I)

LEIDERDORP - Onbekenden hebben een spoor van vernielingen door Leiderdorp getrokken. Zij braken ruitenwissers van auto's af, spiegels ondergingen hetzelfde lot en een aantal auto's werd bekrast. Getuigen hebben twee verdachte personen gezien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brand (I)

NIEUW-SCHOONEBEEK - Een onlangs verbouwde en met riet gedekte woonboerderij aan de Europaweg is gistermorgen vroeg volledig door brand verwoest. Toen de brand uitbrak lagen de bewoners, een bejaard echtpaar, nog op bed. Alleen enkele foto's en wat huisraad konden uit de vlammen worden gered. Vermoedelijke oorzaak is kortsluiting ergens op de benedenverdieping.

Brand (II)

TIEL - Het oude clubgebouw van de wandelvereniging in het Fabriekslaantje in Tiel is afgelopen nacht in vlammen opgegaan. De brandweer kon voorkomen dat de ernaast staande loods van de gemeente ook verloren ging. De oorzaak van de brand is onbekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Vandalisme (II)

TIEL - De deur van de evangelisch-lutherse kerk in Tiel is met zwarte verf besmeurd. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Afgelopen dagen zijn ook anderen kerken het doelwit geweest van vandalen, die met spuitbussen grote schade aangericht hebben aan verschillende kerken in Tiel.

Storing

VLAARDINGEN - Het treinverkeer tussen Rotterdam en Hoek van Holland heeft gistermiddag anderhalf uur stilgelegen. Door een technische storing bleef de spoorbrug in Vlaardingen vanaf 15.00 uur openstaan. Op het traject ontstonden flinke vertragingen.

Mishandeld

WADDINXVEEN - Een ambtenaar van de gemeente Waddinxveen die een foto wilde nemen van en illegaal verbouwde woonwagen, is tijdens zijn werkzaamheden door de bewoners mishandeld. Toen de bewoners zagen wat er gebeurde, stapten ze op de man af en gaven hem te verstaan dat het niet toegestaan was zo maar een foto te maken zonder hun toestemming. Een van de bewoners nam de ambtenaar in de houdgreep, waardoor zijn bril viel en stukging. De man liep een beschadigd jukbeen op.

Steekwonden

ZEEWOLDE - In het azc heeft een 37-jarige man, met nog onbekende herkomst, steekwonden opgelopen. De man ligt in een ziekenhuis in Harderwijk. Het is voor de politie nog een raadsel wat er is gebeurd. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Afval

ZWOLLE - Onbekenden hebben bij de carpoolplaats Zwolle-Noord 2500 kilo chemisch afval in zes vaten gedumpt. Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft de vaten aangetroffen op de carpoolplaats. Volgens de politie gaat het om vervuild straalgrit dat vrijkomt bij het spuiten van boten, auto's en woningen. Het opruimen van het afval kost 10.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 augustus 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Overval

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 augustus 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken