Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Mosselen zijn niet aan te slepen
Enorme stijging in aanvoer en consumptie van 'zwarte goud'
Het is loeidruk in Yerseke. Vrachtwagens rijden af en aan bij de mosselbedrijven. Kleinere busjes van Belgische restaurants keren bomvol mosselen terug naar huis. De schelpdieren zijn op dit moment haast niet aan te slepen. Niet in België, maar ook niet in Nederland. Zes weken na de start van het mosselseizoen is al bijna de helft van de verwachte 800.000 mosseltonnen aangevoerd op de veiling in Yerseke. Een unicum in de historie van het 'zwarte goud'. Mosselkwekers vangen flinke bedragen voor hun product omdat de vraag enorm is gestegen. Oorzaak is de plotseling toegenomen consumptie van mosselen in binnen- en buitenland. Mosselen eten is in. Zelfs in Nederland. Het schelpdier staat opeens in de culinaire toptien. Iedere supermarkt heeft ze en in vrijwel ieder restaurant staan ze op de menukaart.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 28 augustus 1999
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 augustus 1999
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's