Bekijk het origineel

Politie ontsnapt aan moordpoging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie ontsnapt aan moordpoging

Automobilist rijdt vol gas op twee motoragenten in

3 minuten leestijd

RIJSWIJK - Twee motoragenten zijn gisteravond in Rijswijk ontsnapt aan een moordpoging door een automobilist. Deze reed in volle vaart op de agenten in. De politiemannen ontkwamen, hun beider voertuigen werden vernield. Ook elders in het land waren agenten slachtoffer van geweld en belediging.

De automobilist negeerde op de A13, ter hoogte van de afslag Nootdorp, een stopteken. De man, in gezelschap van een andere man, reed te hard. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de automobilist in Pijnacker tot stoppen te dwingen. Daarbij plaatste een van de agenten zijn motorfiets achter de auto. Toen hij op de auto afliep, reed de bestuurder hard achteruit en vernielde hij de politiemotor.

Vervolgens reed hij vol gas vooruit, richting de tweede agent, die op dat moment nog op zijn motor zat. De politieman wist tijdig van zijn voertuig af te springen. Ook deze motor werd in de prak gereden. De auto zette daarop koers richting Delft.

Onderweg is de auto gericht beschoten door een andere agent, aldus een woordvoerder van de politie Haaglanden. De passagier in de auto werd daarbij geraakt. De bestuurder verloor in de consternatie de macht over het stuur, de auto belandde in een vaart. Beide inzittenden konden uit het water komen. De politie kon de gewonde passagier aanhouden en afvoeren voor medische behandeling. Later is de man overgebracht naar een politiebureau in Delft.

De bestuurder ging er te voet vandoor. Naar deze man is enkele uren met man en macht gezocht, maar tevergeefs.

In Koningbosch moesten politieagenten zaterdagmiddag lijdzaam toezien hoe twee mannen er met hun politieauto vandoor gingen. Een van de mannen was vlak daarvoor in de boeien geslagen, maar wist er samen met een handlanger toch vandoor te gaan, de grens met Duitsland over.

De politieauto werd tien minuten later in het Duitse grensplaatsje Saeffelen bij een wegrestaurant leeg teruggevonden. Er volgde een klopjacht door de Limburgse en de Duitse politie. Daarbij werden een speurhond en een helikopter ingezet. De twee autodieven bleven echter spoorloos. De Nederlandse politie gaf de zoektocht rond zes uur op.

De gebeurtenissen begonnen met een poging van drie mannen een bromfiets te stelen, zaterdagmiddag in het Limburgse grensplaatsje Koningsbosch. Een van de drie bleef in een auto zitten, terwijl zijn twee kompanen de bromfiets zouden stelen. Omstanders dachten dat er een winkel werd overvallen en hielden de chauffeur van de auto vast, totdat de gealarmeerde politie hem kon inrekenen.

De twee andere verdachten vluchtten te voet. Een van hen werd korte tijd later aangehouden, in de boeien geslagen en in de surveillanceauto gezet. Hierna verlieten de agenten de auto om verder te zoeken naar de tweede verdachte. Deze maakte zich tijdens hun afwezigheid meester van de wagen, waarop het tweetal wegreed.

In Zwolle heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vijf inwoners van Oldebroek aangehouden na beledigingen. Een groep van zo'n vijftien inwoners uit Oldebroek verbleef in een horecagelegenheid aan de Melkmarkt. Een 36-jarige man beledigde in het café een politieagent. De eigenaar van het café zette hem de zaak uit, waarna hij door de politie werd meegenomen. Zijn vrienden wilden de aanhouding beletten. Er ontstond een dreigende sfeer. De politie hield ook nog eens vier inwoners aan wegens beledigende taal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 oktober 1999

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Politie ontsnapt aan moordpoging

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 oktober 1999

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken