Bekijk het origineel

Zwaargewonden bij massale vechtpartij Oss

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zwaargewonden bij massale vechtpartij Oss

Ook schermutselingen in Eindhoven

2 minuten leestijd

OSS (ANP) - Zware hersenschuddingen, een gebroken ruggenwervel, een gescheurde nier en verscheidene botbreuken. Dat is de trieste balans van een massale mishandeling in Oss waarvan vier mannen uit die plaats het slachtoffer zijn geworden. Het viertal, in leeftijd variërend van 28 tot 32 jaar, is opgenomen in een ziekenhuis. De politie neemt de zaak hoog op, aldus een woordvoerder.

Bij het verlaten van een café ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen een van de mannen en de bezoeker van een andere horecagelegenheid een woordenwisseling. Toen de vier in de gaten kregen dat het uit de hand dreigde te lopen, liepen ze door. Even later werden ze echter achterhaald door een groep van twintig tot dertig mensen.

Die begonnen zonder enige aanleiding op de slachtoffers in te slaan. Daarna verdwenen de mannen weer. De politie heeft een team samengesteld dat de mishandeling onderzoekt.

Bij twee verschillende vechtpartijen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Eindhoven drie agenten gewond geraakt. In het uitgaanscentrum aan het Stratumseind liepen twee agenten verwondingen op aan armen, benen en hoofd. Een groep mensen viel hen aan toen ze een verdachte voor een klein vergrijp wilden aanhouden.

Feest

De politie moest met paarden en honden een charge uitvoeren om de rust te herstellen. De verdachte, een 23-jarige Eindhovenaar, is aangehouden. Ook pakte de politie een 23-jarige man uit Aalst op, omdat hij een politieagente uitschold.

Elders in de stad liep een feest met 300 gasten uit de hand. Toen de politie een einde wilde maken aan een onderlinge vechtpartij, trapte een van de feestgangers een agent tegen het hoofd. In dit geval hield de politie een 22-jarige Eindhovenaar aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Zwaargewonden bij massale vechtpartij Oss

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken