Bekijk het origineel

GWK benieuwd of notoire overvaller is opgepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

GWK benieuwd of notoire overvaller is opgepakt

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Het bedrijf Grenswisselkantoren (GWK) is zeer benieuwd of de Rotterdamse politie de man heeft opgepakt die de afgelopen jaren enkele gewelddadige overvallen op GWK's heeft gepleegd.

"U begrijpt dat wij dit zeer zullen volgen. We zijn benieuwd of er relaties liggen", aldus directeur A. van der Waal. De politie pakte maandagavond een in het zwart gehulde 28-jarige Rotterdammer op. Hij blies met explosieven de voorgevel van het GWK in het Centraal Station van Rotterdam op en roofde geld. Tijdens de schietpartij erna werd tientallen keren geschoten. Daarbij werd een passant geraakt. De politie pakte de man uiteindelijk op.

Het personeel van het GWK in Rotterdam bleef maandagavond ongedeerd. "Lichamelijk is er niets aan de hand, maar dit heeft natuurlijk wel een enorme impact", aldus Van der Waal. Inmiddels is de vaste hulpverlening van GWK op gang gekomen. Voorlopig blijft het kantoor, dat zwaarbeschadigd raakte, gesloten.

De overval op het GWK lijkt sterk op eerdere overvallen op GWK's in Hoek van Holland (twee keer) en Maastricht. Ook bij die overvallen was er sprake van een donker geklede overvaller die zich met explosieven toegang verschafte tot het GWK. Daarbij vielen elke keer gewonden. In Maastricht schoot de overvaller op agenten. Het kantoor in Hoek van Holland werd na de tweede overval definitief gesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

GWK benieuwd of notoire overvaller is opgepakt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken