Bekijk het origineel

Bijstand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bijstand

3 minuten leestijd

DALFSEN - Alle inwoners van de Overijsselse gemeente Dalfsen die leven op bijstandsniveau, krijgen een eenmalige uitkering van de gemeente. Een echtpaar of eenoudergezin krijgt 200 gulden, alleenstaanden 100 gulden en inwonende kinderen tot 18 jaar krijgen 50 gulden.

Schietpartij

DEN HAAG - De politie heeft gisteravond een 32-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht zaterdag een 31-jarige plaatsgenoot te hebben neergeschoten. Het slachtoffer werd op de Hoefkade op straat neergeschoten en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. De politie heeft nog geen idee wat de toedracht is van de schietpartij. Het vuurwapen is nog spoorloos.

Overleden

DEN HAAG - In Den Haag is zaterdag een 31-jarige man uit de stad op straat neergeschoten en enkele uren later in het ziekenhuis overleden. Over de toedracht en de achtergrond van het misdrijf tast de politie nog in het duister, zei een woordvoerder.

Verkeersongeval

EDE - Een nog onbekende automobilist is vanmorgen op de A12 (Arnhem-Utrecht) in de buurt van Ede om het leven gekomen. Zijn auto raakte in de berm en botste op een boom. De bestuurder overleed ter plaatse. De politie onderzoekt het ongeval. De rechterrijstrook werd afgesloten. Er ontstonden flinke files.

Beroofd

GORINCHEM - Een 84-jarige vrouw uit Giessenburg is zaterdag beroofd van een tas met daarin vele duizenden guldens, een rijbewijs, een paspoort en verschillende passen, waaronder een bankpas.

Kortsluiting

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na kortsluiting is gistermiddag brand ontstaan op een werkschip. De brandweer uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam samen met de blusboot "Zuid-Holland" naar de scheepswerf aan de Veerweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Uit onderzoek bleek dat het vuur begon na een kortsluiting en dat vervolgens enkele dekzeilen in brand vlogen. De brand was snel onder controle.

Inbraken

HOEKSCHE WAARD - De Hoeksche Waard is de afgelopen weekwisseling geteisterd door inbraken. Vanaf vrijdag kwamen in totaal veertien aangiften binnen bij de politie. De inbraken werden gepleegd in de gemeenten Oud-Beijerland (3), Nieuw-Beijerland (1), Zuid-Beijerland (1), 's-Gravendeel (3), Puttershoek (3), Piershil (1), Goudswaard (1) en Numansdorp (1). In bijna alle gevallen werd de woning doorzocht en geld en goederen meegenomen.

Voorrang

LELYSTAD - Een 29-jarige Lelystedeling, geen onbekende van de politie, verleende vrijdagavond geen voorrang aan een politieauto. Hij werd meteen aan de kant van de weg gezet. In de auto trof de politie joints en 35 zakjes met weed aan.

Hondenkijker

RIJSSEN - De Rijssense hondencontroleur krijgt binnenkort de beschikking over een nachtkijker. Doel hiervan is hondenbezitters op heterdaad te betrappen als zij 's avonds hun huisdier hun behoefte laten doen op plaatsen waar dat verboden is. Vooral tijdens de avonduren wordt uit gemakzucht geen gebruik gemaakt van de hondentoiletten, met alle onwelriekende gevolgen van dien voor voetgangers en spelende kinderen.

Op slot

TIEL - Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoorn had zijn auto vrijdagavond geparkeerd op de Kellensedwarsweg in Tiel om te gaan slapen. Toen hij nog even de auto uit ging, viel het portier achter hem in het slot. De man, die slechts gekleed was in een onderbroek, kreeg geen hulp van passerende automobilisten. Uiteindelijk stopte een Duitse vrachtwagenchauffeur. De politie werd gebeld, maar die kreeg de deur van de auto niet open. De man kreeg op het politiebureau een overall. Daar kon hij ook zijn baas bellen, die met de reservesleutel op zak vanuit Volendam naar Tiel reisde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bijstand

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 november 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken