Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Levende boeddha heeft Tibet verlaten"

1 minuut leestijd

PEKING (AFP) - De derde man van het Tibetaanse boeddhisme, de zeventiende levende boeddha Karmapa, heeft Tibet op aandringen van Peking verlaten. Dit heeft de Chinese regering vandaag verklaard, nadat de monniken van Tsurphu de monnik Ugyen Trinley Dorje als vermist hadden opgegeven.

De zogeheten zeventiende Gyalwa Karmapa zou het klooster Tsurphu bij de hoofdstad Lhasa vorige week met drie metgezellen hebben verlaten. De Chinese krant Hong Kong Standard meldde dat de monnik woensdag is aangekomen in het Noord-Indiase Dharamsala, waar de Tibetaanse regering in ballingschap zetelt.

De zeventiende Gyalwa Karmapa is een van de uitzonderlijkste figuren van het Tibetaanse boeddhisme. Hij wordt door zowel Peking als de dalai lama erkend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken