Bekijk het origineel

Tibetaanse lama blijft in India

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tibetaanse lama blijft in India

1 minuut leestijd

NEW DELHI (AP) - De veertienjarige Tibetaanse lama die vorige maand naar India is uitgeweken mag van de Indiase regering blijven, ook al heeft hij geen politiek asiel aangevraagd.

"Als mensen hier binnenwandelen en een tijdje willen blijven, kunnen ze daar toestemming voor krijgen", zei minister van Defensie George Fernandez gisteren. Volgens de minister heeft de zeventiende karmapa, die met een groepje getrouwen zijn klooster in het door China geregeerde Tibet heeft verlaten en naar Noord-India is gelopen, geen asiel aangevraagd.

India herbergt meer dan 100.000 Tibetanen die na een mislukte opstand tegen het Chinese gezag in 1959 over de grens vluchtten. De karmapa logeert in de buurt van Dharmsala, de Noord-Indiase plaats waar de hoogste geestelijk leider van de Tibetaanse boeddhisten, de dalai lama, een Tibetaanse regering in ballingschap heeft gevestigd.

De vlucht van de karmapa betekende een aantasting van China's gezag over Tibet. In een poging de schade te herstellen heeft China zijn zegen gegeven aan de keuze van de Tibetaanse geestelijkheid voor een nieuwe reting lama.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Tibetaanse lama blijft in India

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken