Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"En langzaam gaat de spoorboom omhoog"

Ruiter claimt bizarste ongeval van 1999

2 minuten leestijd

LONDEN - Het klinkt als een doldwaze scène uit een lachfilm, maar de feiten zijn echt gebeurd. De Britse verzekeringsmaatschappij Aon Risk Services riep het voorval uit tot het bizarste ongeluk van 1999.

Een autorijder nadert een gelijkvloerse spoorwegoverweg. Voor de gesloten spoorbomen staan een gepensioneerde man die zijn hond uitlaat en een ruiter te paard. In een reactie trapt hij voluit op de rem. Een achteropkomende motorrijder kan de auto niet meer ontwijken en knalt erbovenop. De motorrijder komt achter het paard terecht, dat van schrik steigert, op hol slaat en zijn ruiter afwerpt in een doornhaag.

De gepensioneerde man wil de ruiter te hulp schieten en bindt zijn Yorkshire terrier vast aan het eerste de beste object dat hij ziet, de overwegboom. Terwijl de eigenaar van de hond op de in doorns gewikkelde ruiter toeloopt, passeert de trein. De lichten doven en langzaam gaat de spoorboom omhoog, de vastgebonden hond in zijn opwaartse beweging meeslepend. De hondeigenaar haast zich terug om zijn huisdier van de verstikkingsdood te redden. Het lukt. De bevrijde terrier is echter zo overstuur dat hij vervolgens zijn tanden in de arm zet van de motorrijder, die nog steeds uitgeteld op de grond ligt.

Tot zover de feiten van het drama dat zich ergens in de East Midlands heeft afgespeeld. Nadere bijzonderheden over de exacte locatie wil de verzekeringsmaatschappij niet prijsgeven. Wel wil een woordvoerder van het bedrijf kwijt dat de schadeclaim in het begin met "enige scepsis" was behandeld. "Maar het verhaal bleek helemaal te kloppen." Uiteindelijk heeft Aon een geldsom uitgekeerd aan de ruiter, die claimde dat de schade aan hem en zijn paard was toegebracht door de autorijder.

"We krijgen vaak rare gevallen binnen", aldus de woordvoerder van Aon in The Independent on Sunday, "maar dit was -temeer omdat niemand ernstig beschadigd was- een van de betere."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 januari 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken