Bekijk het origineel

Erfgoed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Erfgoed

3 minuten leestijd

AARLANDERVEEN - Bewoners van het Noordeinde in Aarlanderveen willen weten wat de stand van zaken is met betrekking tot het Culturele Erfgoed Aarlanderveen. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft vorig najaar de notitie aangenomen om het landelijk karakter van de dorpskern te beschermen. Vanaf dat moment is het onverwacht stil geworden, aldus de bewoners.

Beltest

ALPHEN A/D RIJN - Ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan de komende tijd elkaars telefoongedrag controleren. Dit gebeurt in opdracht van B en W van Alphen, die zich zorgen maken over de telefonische bereikbaarheid van de ambtenaren en de afdelingen. Er wordt nagegaan hoe het met de hulpvaardigheid van de Alphense ambtenaren staat bij het opnemen van telefoontjes voor iemand die er op dat ogenblik niet is. Er wordt bekeken hoe dat telefoontje wordt behandeld en verwerkt.

Monumentenstatus

ALPHEN A/D RIJN - Bewoners van de Zuider Keerkring in Alphen aan den Rijn hebben de monumentenstatus voor hun woningen aangevraagd. De Zuider Keerkr ing ligt in de nieuwe wijk Kerk en Zanen. De straat is bijna tien jaar geleden gebouwd. De bewoners hebben tot deze opmerkelijke actie besloten om de eenheid in het straatbeeld te handhaven. Er zijn inmiddels aanvragen bekend om een dakkapel te mogen plaatsen op de woning.

Fietsdief

AMSTERDAM - Een 36-jarige man die begin december in Amsterdam is opgepakt, heeft per fiets 65 inbraken gepleegd in vooral plattelandswoningen in de regio Amsterdam. De politie schat de waarde van de gestolen goederen op enkele tonnen. Het merendeel ging op aan levensonderhoud en drugs.

Extra geld

LEIDERDORP - Het Waterschap De Oude Rijnstromen zegt extra geld nodig te hebben voor werkzaamheden aan de hogesnelheidslijn en de verbreding van de rijksweg. In plaats van 1,6 miljoen gulden is er nu 2,3 miljoen gulden nodig. In verschillende polders zullen waterstaatkundige voorzieningen aangelegd moeten worden die veel duurder zijn dan aanvankelijk was begroot. Beide projecten zijn dermate omvangrijk dat ze in de toekomst zullen fungeren als duidelijke waterscheiding.

Busbaan

LIEMEER - De gemeente Liemeer heeft een inventarisatie gemaakt van mogelijkheden om de busbaan doeltreffend af te sluiten voor autoverkeer. De duurste variant kost 170.000 gulden. De busbaan is enkele jaren geleden aangelegd tussen de dorpen Zevenhoven en Nieuwveen. Vrijwel direct na het openstellen van de busbaan zijn de slagbomen doelwit van vandalen geweest. De bomen waren aangebracht om sluipverkeer tegen te gaan.

Dood

MAARSSEN - Een 46-jarige vrouw is gisteren in Oud Zuilen (gemeente Maarssen) tijdens een ruzie met haar ex-man om het leven gekomen. Buren die de vrouw hoorden gillen alarmeerden de politie. Toen die arriveerde lag de vrouw levenloos in de achtertuin van haar woning. De man is ter plaatse aangehouden. Het is niet bekend of hij ook de vader is van de in het pand aanwezige kinderen.

Verdronken

NIGTEVECHT - Een nog onbekende automobilist is gisteravond verdronken in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht in de gemeente Loenen. De man reed over de dijk langs het kanaal en kwam door nog onbekende oorzaak met zijn auto in het water terecht. Een passerende schipper sloeg alarm. Duikers van de brandweer slaagden er niet in het slachtoffer op tijd op het droge te brengen.

Aangehouden

ROTTERDAM - De politie van Rotterdam-Rijnmond heeft twee Rotterdammers aangehouden in verband met de dood van een 58-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gebracht. De politie trof zijn stoffelijk overschot aan in een woning aan de Bartholome├╝s Everardus Molen, bij de Oostmaaslaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 februari 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Erfgoed

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 februari 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken