Bekijk het origineel

Gedenken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenken

2 minuten leestijd

"Gedenk aan uw Schepper"

Prediker 12:1

Wij kunnen horen dat de hemelen Gods eer vertellen en dat de aarde Zijn heerlijkheid verkondigt en dat de stomste van alle schepselen een stem hebben om wat te spreken en te roemen tot lof van hun Schepper. Zullen wij dan, in het midden van zoveel monden die tot ons van Hem spreken, blijven, zonder aan Hem te denken? Wij hebben dat grote boek van de wereld voor ons. Daarin zijn Zijn daden met grote letters geschreven en daarin is ieder schepsel een woord, ja, het is een reden om ons te onderwijzen in de kennis van onze Schepper.

O, wat verontschuldiging hebben zij dan, die dat boek wel zien, maar er niet in lezen en overdenken. Het grootste deel van de mensen is als de zwijnen, die de eikels eten en de ogen niet opheffen naar de boom die ze draagt. Deze mensen slokken de goederen van de wereld in, maar heffen hun hart en gedachten nooit op tot Diegene die ze geschapen heeft.

De akkerlieden zien de vrucht van de aarde, de zeelieden de wonderen van de zee, maar in dat alles gedenken ze niet aan de Schepper. De geneesmeesters mogen diep in de verborgen werken van God zien, doch hun ziel blijft versmoord in goddeloosheid. In al de verborgenheden zoeken ze niet de Schepper, maar alleen hun eigen voordeel of voldoening van hun nieuwsgierigheid. Laat ons dan de wereld en de schepselen aanzien met een ander oog. Het voornaamste is dat wij daarin God leren kennen.

Eduart Marmet,

pred. te Londen

(Geestelijke schipvaart, 1666)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Gedenken

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken