Bekijk het origineel

Gedenken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenken

2 minuten leestijd

"Gedenk aan uw Schepper"

Prediker 12:1

Deze tekst historisch uit te leggen, is een beschouwing die geen nut doet. Indien wij niet verder komen, zijn de duivelen ons voorgegaan. Dit alles weten zij immers ook, maar zij hebben er geen deel aan. Zij zouden, indien zij konden, God wel willen vergeten, want de gedachtenis die ze van Hem hebben, verschrikt hen.

Wee ons, indien wij God niet meer kennen dan door een verhaal. Wij zullen van Hem niet anders dan de naam hebben. Wij zullen dan horen spreken van de hemel, maar er zelf geen voet in zetten. Geloof en godsdienst zijn maar ijdele inbeeldingen indien wij daarvan niet meer bezitten dan de woorden: Jezus Christus is mijn herder en mijn weide, mijn geneesmeester, mijn geneesmiddel. Doch indien ik niet tot Hem ga door bekering, dan is het wel waar dat Jezus Christus de Zaligmaker der wereld is, maar deze waarheid doet mij geen nut, indien ik niet door levend geloof met Hem word verenigd.

De geveinsden zullen op de jongste dag zeggen: "Hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd en duivelen uitgeworpen?" Doch Hij zal zeggen: "Wijkt van Mij, Ik heb u nooit gekend." David had in zijn leven veel verzoekingen en angsten, doch daar midden in gedacht hij aan zijn Schepper. Hij zag de Heere aan zijn rechterhand. Met ogen van het geloof was hij verzekerd nooit te zullen wankelen en dat hij zou worden verzadigd met Zijn beeld.

Eduart Marmet,

predikant te Londen

(Geestelijke schipvaart, 1666)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Gedenken

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken