Bekijk het origineel

Overdenken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overdenken

2 minuten leestijd

"Gedenk aan uw Schepper"

Prediker 12:1

De heiligen hebben, gedachtig aan de apostel Paulus, zich verheugd in de verdrukking. De liefde Gods was in hun hart uitgestort door de Heilige Geest. De martelaren zijn Jezus Christus gevolgd, dwars door zwaarden, door pijnbanken, galgen en vlammen. Omdat Hij hen trok met touwen van liefde en met mensenzelen. Ook daarom is het dat God zijn Woord gegeven heeft, dat wij zouden gedenken dat Hij onze Schepper en verlosser is.

O, kind des Heeren, aanschouw toch de wonden van Hem Die u ziet hangen aan het kruis, het bloed van Hem Die sterft, de prijs van Hem Die u vrijkocht. O, zie toch het hoofd dat buigt om u te kussen, die armen die uitgestrekt zijn om u te ontvangen. Hoe Hij u Zijn geopende zijde toont om u te verbergen tegen vervolgingen van de gerechtigheid van God. Overdenk toch de grootheid van deze dingen die de tong niet kan uitdrukken. Laat de gedachtenis aan Hem, Die zich voor ons heeft laten kruisigen, onze boosheden, die in ons zijn, kruisigen.

Dat het een gedurige stof voor onze tong mag zijn om voor de Heere Zijn goedertierenheid te loven en Zijn wonderwerken te gedenken voor de kinderen der mensen. O, laten wij toch gedenken aan onze Schepper en in Hem de zaligheid zoeken, de zaligheid van onze ziel. Deze tijd mogen wij niet verloren laten gaan, zonder verloren te gaan. Dit is het eeuwige leven, namelijk God te kennen en aan uw Schepper te gedenken.

Eduart Marmet,

predikant te Londen

(Geestelijke schipvaart, 1666)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Overdenken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 maart 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken