Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Tomaten beschermen tegen welvaartskwalen
Het is een nieuwe trend: voedingsmiddelenfabrikanten die onderzoek financieren naar mogelijke gezondheidsbevorderende effecten van hun producten. Quaker Oats liet enkele jaren geleden onderzoek doen naar havermout en wist te melden dat het een cholesterolverlagend effect heeft. Vorige week organiseerde ketchupfabrikant Heinz een symposium in Londen waarop wetenschappers resultaten presenteerden van diverse onderzoeken met lycopeen, de rode kleurstof in tomaten.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van dinsdag 4 april 2000
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 april 2000
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's