Bekijk het origineel

Verkeer eist zeker tien slachtoffers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeer eist zeker tien slachtoffers

Leersumer botst frontaal op vrachtwagen

3 minuten leestijd

APELDOORN - Zeker tien mensen zijn de afgelopen dagen omgekomen door verkeersongevallen. Vijf van hen lieten het leven door ongevallen in Limburg.

Een 30-jarige man uit Leersum kwam vrijdag aan het begin van de avond in Echten om door een frontale botsing met een vrachtwagen. Zijn echtgenote werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Heerenveen. De auto van het echtpaar kwam in een bocht in de dorpskom op de verkeerde weghelft. De politie vermoedt dat het slachtoffer te hard heeft gereden.

In Meerssen overleed vrijdagavond een 20-jarige man uit Maastricht in het verkeer, ook door een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen. Een andere inzittende van zijn auto, een 23-jarige vrouw uit Maastricht, is met zeer zware verwondingen opgenomen in een ziekenhuis in die stad.

Een verkeersongeval op de A2 bij Born kostte zaterdagmiddag een 61-jarige vrouw het leven. De bestuurder van de auto was de macht over het stuur kwijtgeraakt, waarna het voertuig tegen de vangrail in de middenberm botste. De vrouw werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood.

Een 59-jarige inwoner van Gendt kwam zaterdag om het leven bij een aanrijding in Deest. De Gendtenaar wilde linksaf slaan, maar gaf daarbij waarschijnlijk geen voorrang aan een hem tegemoetrijdende 41-jarige automobilist uit Afferden. De inwoner van Afferden raakte zwaargewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Een ongeval op de weg tussen Hardenberg en Slagharen kostte gisterochtend vroeg aan een 32-jarige automobilist uit Slagharen en zijn 27-jarige echtgenote het leven. De bestuurder miste, vermoedelijk door te hoge snelheid, een flauwe bocht naar rechts. De auto reed rechtdoor, ramde een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand.

Een 18-jarige jongen uit Grathem reed door nog onbekende oorzaak in Haelen met volle vaart tegen een boom. Hij was op slag dood.

Op de Napoleonsbaan tussen Baarlo en Kessel werd gistermorgen een overstekende fietser geschept door twee patrouillewagens van de politie. De fietser, een jongen (18) uit Baarlo, overleed ter plaatse. De jongen werd door de eerste politiewagen geschept, waarna hij door de tweede wagen werd overreden. De politiewagens waren onderweg naar een collega die met spoed assistentie had ingeroepen voor een noodsituatie. Volgens getuigen reden de politiewagens met blauwe zwaailichten. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Een 41-jarige motorrijder uit Winssen is in het Radboudziekenhuis van Nijmegen overleden aan de gevolgen van een ongeval in Gennep gistermorgen. De man reed op zijn motor tegen een auto aan. Na de botsing schoot de motorrijder tegen een schrikhek langs de weg en kwam ten val. Hij werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar even later.

Laagstaande zon

Op de spoorwegovergang bij 's Heer Arendskerke (gemeente Goes) is vrijdagavond omstreeks half zeven een auto onder een intercitytrein geraakt. Daarbij is de 19-jarige bestuurder uit Goes om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde op een overgang die wel met knipperlichten maar niet met slagbomen wordt beveiligd. Vermoedelijk heeft de bestuurder door de laagstaande zon de trein niet gezien.

De aangereden intercitytrein Amsterdam-Vlissingen liep nauwelijks schade op. Ruim een uur na het ongeluk kon het voertuig doorrijden. Het treinverkeer tussen Goes en Middelburg lag twee uur stil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 april 2000

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Verkeer eist zeker tien slachtoffers

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 april 2000

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken