Bekijk het origineel

Masihs staan terecht in Pakistan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Masihs staan terecht in Pakistan

1 minuut leestijd

LAHORE - De Pakistaanse broers Saleem en Rasheed Masih worden vandaag voor de rechtbank voorgeleid. Ze zijn beschuldigd van godslastering. Wie schuldig wordt bevonden aan overtreding van dit artikel hangt de doodstraf boven het hoofd.

De mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign begon in diverse westerse landen een campagne voor de vrijlating van de broers Masih. Christenen in Pakistan worden regelmatig ten onrechte van godslastering beschuldigd. Moslims misbruiken het wetsartikel als een middel om persoonlijke geschillen te beslechten.

Joseph Francis, coƶrdinator van de mensenrechtenorganisatie Claas (Center for Legal Aid Assistance and Settlement), staat de twee broers juridisch bij. Gisteravond hebben advocaten van Claas met moslimadvocaten overleg gevoerd. In een rondzendbrief doet Francis wereldwijd een oproep tot voorbede uitgaan voor de broers Masih.

Jubilee Campaign blijft campagne voeren tegen het misbruik van de Pakistaanse wetten op godslastering en voor de slachtoffers daarvan. Nog verscheidene christenen zitten gevangen. Bij het kantoor in Driebergen kan een voorbeeldbrief voor een verzoek tot vrijlating aangevraagd worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 april 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Masihs staan terecht in Pakistan

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 april 2000

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken