Bekijk het origineel

Betrokkenheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Betrokkenheid

3 minuten leestijd

AMERSFOORT - De politie heeft gistermiddag in een woning in Amersfoort het stoffelijk overschot van een 29-jarige vrouw aangetroffen. De echtgenoot (40) van de vrouw werd in eerste instantie verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Dat bleek niet het geval te zijn. Een recherchebijstandsteam heeft de zaak in onderzoek.

Gedenkstenen

ASSEN - B en W hebben nieuwe regels opgesteld voor het plaatsen van gedenkstenen. In het vervolg wordt de gemeenteraad geraadpleegd als er aanvragen komen voor het oprichten van monumenten door etnische minderheden. Verder moeten toekomstige gedenkstenen een relatie hebben met de historie van de gemeente.

Lasser

EMMEN - Een 49-jarige lasser van een bouwbedrijf uit Zwartemeer is gisteren zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval in de oude melkfabriek aan de Emmerweg. Hij was bezig met laswerk toen hij van een trapje regelrecht in een gat stapte. Hij kwam 3 meter lager op een betonvloer terecht. Met een hoofdwond en twee gebroken ruggenwervels is hij opgenomen in het ziekenhuis.

Luizenjacht

HOOGEVEEN - Evenals vorig jaar gaat de gemeente weer lieveheersbeestjes gebruiken voor de bestrijding van bladluizen op bomen. Een lieveheersbeestje eet minimaal 5000 luizen tijdens zijn levensduur van enkele maanden. De kosten bedragen ongeveer 40 gulden per boom.

Zeecontainers

KLAZIENAVEEN - Inbrekers hebben voor 30.000 gulden aan gereedschap en materialen gestolen uit twee zeecontainers op de toekomstige azc-locatie aan de Marjolein. De containers, eigendom van een bedrijf uit Daarlerveen, waren met geweld opengebroken.

Wachtpost

LEEUWARDEN - Een wachtpost van vliegbasis Leeuwarden is gisterochtend onder bedreiging met een vuurwapen van zijn pistool beroofd. De wachtpost werd aan de hoofdpoort van de vliegbasis benaderd door een in camouflagekleding gestoken man, die onverhoeds een pistool trok en de wachtpost van diens vuurwapen beroofde. Vervolgens verdween de overvaller per auto. De Koninklijke Marechaussee heeft de overval in onderzoek.

Staatssecretaris

NEDERHEMERT - Op uitnodiging van de Zaltbommelse VVD brengt staatssecretaris De Vries volgende week dinsdag een bezoek aan Nederhemert. Zij zal een toelichting geven op haar plannen over de zogenoemde calamiteitenpolders. Daarnaast zal zij in discussie gaan met belangstellenden. De avond heeft plaats in "De Gaard".

Schapen

RAALTE - Eén of meer honden hebben de afgelopen weken twee schapen doodgebeten en een drietal verwond. De schapen maakten deel uit een kudde van 35 schapen aan de Knapenveldsweg in Raalte. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond.

Slaap

RESSEN - Een 32-jarige Duitser uit Freiburg botste gisterochtend op een bestelbus op de A15 bij Ressen. Vermoedelijk is de man in slaap gevallen. Hij raakte zwaargewond aan zijn hoofd.

Controle

VARSSEVELD - De politie heeft gisterochtend opnieuw een controle gehouden bij verkeerslichten bij wegwerkzaamheden. Er werd met een opvallende auto gepost; toch waren er tien bestuurders die niet stopten voor het rode licht. Dit kost hun 180 gulden.

Brandweer

ZWOLLE - De Zwolse vrijwillige brandweer is op zoek naar leden. H. van Moll van de brandweer liet gisteren weten dat het korps 10 procent van zijn sterkte mist door natuurlijk verloop en doordat een aantal vrijwilligers beroeps is geworden. "Wij hebben minimaal tien nieuwe spuitgasten nodig."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Betrokkenheid

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken